Web Analytics
2024-2025 Sezonunda Türkiye Kupası'nın formatı değişti
TFF, Türkiye Kupası'nın yeni formatını açıkladı. Duyuruya göre geçtiğimiz yıllarda kaldırılan grup aşaması yeniden kupaya eklendi.

Türkiye Kupası'nın formatı değişti

Türkiye Futbol Federasyonu bugün açıklanan yeni yabancı kuralının ardından Türk futbolu için önemli bir karara daha imza attı.

Türkiye Kupası'nın değerinin artması için formatının değiştirildiğini açıklandı.

2024'te değişmesi beklenen Şampiyonlar Ligi'nin yıllardır uygulandığı şekli olan Swiss Sistem artık Türkiye Kupası'nda da kullanılacak.

İşte TFF'den yapılan duyuru:

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2024-2025 sezonunda Türkiye Kupası'nın yeni formatı ile oynanmasına karar verdi. Sezon başında Şampiyonlar Ligi'nin formatını hazırlayan Hypercube firmasının yaptığı değer arttırıcı çalışma sonrasında TFF Yönetim Kurulu'na sunduğu rapor ile şekillenen yeni format eleme turları, grup müsabakaları ve final aşamalarından oluşacak.

1) Eleme ve final aşamaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımı ile 6 takımlı 4 grupta, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde de uygulanacak olan Swiss Sistem'e göre oynanacak. Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı ise yeni statüde uygulanmayacak.

Grup aşamasına geçiliyor

 

2) Yeni formatta; gruplara katılım hakkı elde edecek 24 takım lig ve başarı sırasına göre sıralanarak 3 torbaya ayrılacak. Her torbadan 2'şer takım olmak üzere 6 takım bir grubu oluşturacak. Grup içerisinde yer alan her takım A, B ve C torbasından 1'er takım ile olmak üzere toplam 3 maç yapacak. Grup müsabakaları sonucunda ilk 2 sırada yer alan takımlar çeyrek finale yükselecek.

3) Önümüzdeki sezon ülkemizi UEFA kupalarında temsil edecek 5 takım doğrudan grup müsabakalarına katılacak. Diğer 19 takım ise eleme turları sonrasında grupta yer alma hakkı elde edecek.

Diğer detaylar sezon sonunda ilan edilecek Türkiye Kupası Statüsü ile açıklanacak.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları