Web Analytics
2024-2025 Sezonu Yabancı Kurula Belli Oldu.
Süper Lig'de yabancı sınırı kalkacak mı diye taraftarlar merakla açıklamalar beklerken yeni sezon yabancı kuralı belli oldu.

30 kişilik kadro sayısı düşüyor

Salim Mav'ın verdiği bilgilere göre; TFF'ye bildirilen 30 kişilik kadro, 26 kişiye indirilecek. 

11 yabancı olacak

Güncel olarak 8 yabancı ile sahaya çıkan Süper Lig takımları +3 yerli kuralı ile kadrolarını kuruyorlar. Yeni sezonda bu zorunluluk kalkacak. Takımlara yeni sezonda İlk 11'de yabancı serbestliği olacak. 

Kadroda 12 yabancı olacak

Kulüpler, A Takım listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan en fazla 14 futbolcu bulundurma zorunluluğunda oluken yeni sezonda bu kural değişiyor. Süper Lig kulüpleri yeni sezonda kadroda ise toplamda 12 yabancı futbolcuya yer verecekler.

Mavi Kart uygulamasının kaldırılması gündemde

mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer etme hakkında bulunan kulüpler yeni sezonda Mavi Kart uygulamasını kullanamayacak. Mavi kart uygulamasının kaldırılması gündemde. 

Mavi Kart Nedir?

Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan altsoyları, belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam edenler.

Haber: Salim Manav
Kaynak: Ajansspor

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları