Web Analytics
Taraftarlar Dikkat : Çirkin ve Kötü Tezahürat’a Ağır Para Cezası Geldi
Taraftarlar Dikkat : Çirkin ve Kötü Tezahürat’a Ağır Para Cezası Geldi

Taraftarlar Dikkat : Çirkin ve Kötü Tezahürat’a Ağır Para Cezası Geldi

Turkcell Süper Lig'de geçtiğimiz haftasonu oynanan Bursaspor- Diyarbakırspor karşılaşmasında yaşanan tribün olaylarını değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, TFF Disiplin Talimatı'na yeni bir fıkra ekledi.

Türkiye Futbol Federasyonu söz konusu eklemenin yanı sıra futbol kamuoyuna şu açıklamayı yaptı: "Sahalarımızda görmek istemediğimiz bazı eylemler karşısında sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun çabalarının yeterli olamayacağını, futbolumuzun her paydaşına önemli görevler düştüğünü bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu olarak aldığımız bu kararlar, futbol ailemizin tüm fertlerinin ortak iradesiyle desteklenmediği takdirde tribün ve saha olaylarının devamı kaçınılmazdır. Değerli yöneticilerimizden futbolcularımıza, teknik adamlarımızdan sporseverlere ve spor medyamıza kadar herkese çok önemli görevler düşmektedir. Türk futbol ailesi olarak el ele verdiğimiz, güç ve akıl birliği yaptığımız takdirde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Tüm bu istenmeyen olayları da ailemizin tüm fertlerinin ortak çabasıyla kısa sürede geride bırakacağımıza inancımız sonsuzdur."

TFF Disiplin Talimatı'nın 52. maddesinde yer alan "Çirkin ve Kötü Tezahürat" başlığı altına eklenen 12. fıkranın tam metni şu şekildedir:
"Herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını aşağılamak, tahrik veya taciz etmek amacıyla; etnik veya bölgesel ayrımcılık içeren ya da herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak ve devamlılık arz eden bir biçimde tezahürat yapılması ya da bu içerikte pankart açılması veya benzeri eylemlerde bulunulması halinde sorumlu kulübe ilk ihlalde; Süper Lig için 160.000.-TL'den 320.000.-TL'ye kadar, 1. Lig için 50.000.-TL'den 100.000.-TL'ye kadar, 2. Lig için 20.000.-TL'den 40.000.-TL'ye kadar, 3. Lig için 10.000.-TL'den 20.000.-TL'ye kadar para cezası, saha kapama cezası veya seyircisiz oynama cezası eylemin ağırlığına göre birlikte veya ayrı ayrı verilebilir.
Anılan yasağın aynı sezon içerisinde ikinci kez ihlali halinde sorumlu kulübe bir müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve bir üst paragrafta gösterilen para cezalarının üst sınırı kadar para cezası birlikte verilir. Anılan yasağın aynı sezon içerisinde üçüncü kez ihlali halinde sorumlu kulübe iki müsabakayı seyircisiz oynama cezası ve bir üst paragrafta gösterilen para cezalarının üst sınırının 2 katı kadar para cezası birlikte verilir. Anılan yasağın aynı sezon içerisinde dördüncü kez ihlali halinde ve takip eden her ihlalde sorumlu kulübe üç puan indirme cezası verilir." 



Futbol Disiplin Talimatı için tıklayınız

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları