Web Analytics
Taraftar Dernek ve Gruplardan Ortak Basın Açıklaması
KAYSERİSPOR VE ERCİYESSPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ KAPALI KALE GRUBU
KAYSERİSPOR-EU KAYSERİSPORLULAR DERNEĞİ
ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Taraftar Dernek ve Gruplardan Ortak Basın Açıklaması

 
Bilindiği üzere Kayseri kadir has stadyumu dış cephesi belediyemizce ışıklandırılmaktadır.
Öncelikle bu güzellikleri biz Kayserililer'e sunan başkanımız Mehmet özhaseki'ye teşekkür ederiz.
Ancak bu güzelliklerin yanı sıra eksik oldugunu düşündüğümüz bir kaç detayında göz önüne alınarak çalışma yapılmasının daha güzel olacağını düşünmekteyiz.
Türkiye süper liginde oynanan tüm stadyumlar gerek kulüplere ait olsun gerekse gençlik spor il müdürlüklerine ait olsun her halukarda da o stadyumda oynayan süperlig takımının renkleriyle logolarıyla süslenmektedir.
Mecburiyet olmamasına ragmen genelde tüm il spor müdürlükleride anlayış göstermekte kendi şehrinin takımlarına stadyumda bir atmosfer yaratmada yardımcı olmaktadırlar.Aynı durum bizim eski Atatürk stadyumunda da uygulanmaktaydı.
Stadyumun gençlik sp.müdürlügünden belediyeye devriyle stadyumun Kayserispor düşünülerek bir süsleme yapılmasının daha da kolaylaştıgını düşünmekteyiz.
Fakat şuan yeni Kadir has stadyumumuz genel olarak stadyum içi ve dışı atmosferi olarak bir tarafsız olimpiyat stadyumu atmosferi görünümündedir.
Lakin o tesisin diger belediye tesislerinden ayrı olarak futbol,Kayseri şehri dolayısıyla Kayserispor içinde yapıldıgının göz önüne alınmasını beklemekteyiz.
Bu stadyum Kayseri şehri ve dolayısıyla Kayseri takımları için yapıldıgı düşünülerek öncelikle her şehirde oldugu gibi süperlig takımına yani Kayserispor'a öncelik verilerek ve Erciyesspor'a da yer verilerek bir stad içi logo ve renklerle süsleme yapılmasını,
stadyumun girişinede Kayserisporumuzun büyük bir logosunun daha çok yakışacagını düşünmekteyiz.
 
İkinci bir husus ise tribülerde oluşturulamayan gerekli futbol atmosferi.Bu konuda davul,pankart ve tribün materyalleri konusunda tribünlerde bulundurma husularında il spor güvenlik kurulu tarafından,diger şehirlerde görülmemiş şekilde çok katı yaptırımlar uygulanmaktadır.
Bu uygulamaların çok hassas ve katı yapılması taraftar gruplarımızında iyi niyetli organizasyonları dahi yapmasını engellemektedir.
Dolayısıyla taraftarımızda tribünlerde,gerek atmosferi yaratıp rakip takıma deplasman havası gerekse kendi takımına ev sahipligi hissini yaratmakta Kadir has stadyumuna geçildikten ve yapılan uygulamalardan sonra saglayamamaktadır.
 
Birinci hususun belediyemizce ikinci hususunda il spor güvenlik kurulu,belediye ve yönetimimizce degerlendirilmesini istemekteyiz.
Karşılıklı anlayış içinde bu konuların bir çözüme kavuşturulacağını düşünmekteyiz.
Aksi taktirde giderek tribünlerimizde güzellikleri ve futbolun şov olan kısımları yok olmaktadır.
Gereğinin ilgili kurumlarca yapılmasını Kayserispor sevdalıları olarak istemekteyiz.
 
Gruplar adına
Kayserispor-eu der.başkanı
SADIK DARICI

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!