Web Analytics
Sumudica Röportajı- TV Kayseri
Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica’nın Kayseri TV’lerinden TV Kayseri’ye verdiği röportaj;

Sahadakiler-Marius Sumudica 10.10.2017

https://www.youtube.com/watch?v=TbYNJkA06PQ

Sumudica Röportajı- TV Kayseri

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica Kayseri’ye gelişi, transferler, takımın son durumu ve hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bunu ilk kez açıklıyorum diyen Marius Sumudica geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’dan çok iyi bir teklif aldım. Yüksek ücret teklif ettiler, ama ben kabul etmedim. Bu şehri ve takımı çok seviyorum. Kalbimin tam ortasında. En az bir sene daha burdayım. Bu seneki hedefimiz konusunda futbolcularım ile bir toplantı yapıp onlara söyledim. Hedefimiz sezon sonunda ilk sekiz arasında yer almak dedi.

Tv Kayseri ekranlarında yayınlanan ‘Sahadakiler’ programına konuk olan Kayserispor Teknik Drektörü Marius Sumudica gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sumudica programda, sunucu Murat Metiner, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, ASGD Kayseri Şubesi Başkanı Yavuz Navruz, Kent Haber Gazetesi Yazı işler Müdürü Mustafa Duran’ın sorularını yanıtladı.

Murat Metiner Programa, gelenek olduğu üzere Lokum ve Kolonya ikramı ile başladı.Soru cevap şeklinde devam eden programda Sumudica ilk olarak neden hep beyaz gömlek giyiyorsunuz sorusuna cevap verdi.

“Romanya’da da bunu soruyorlardı bana hep ama ben kendimce beyaz giymeyi tercih ediyorum. Rakkip takımın taraftarları benim ile dalga geçiyordu. Parası yok başka elbise alamıyor diyorlardı. Kayseri taraftarı da bunu söylüyor. Azmı para alıyor diyorlar. Belki ligdeki en az kazanan hoca benim ama benim için sıkıntı yok. Ben işime bakıyorum.”

BU ŞEHRİN EN ÇOK SEVDİĞİM YÖNÜALKOL İÇİLMEMESİ- Kayseri şehrini nasıl buluyorsunuz, bir gününüz nasıl geçiyor, insanlar ile ilişkin nasıl?

“Kayseri güzel, rahat sakin bir şehir. Günüm odamda geçiriyor ve daha çok futbolu düşünüyorum. Bazen alışveriş merkezine çıkıyorum. Bu şehrin en çok sevdiğim yönü ise alkol içilmemesi. Bu şehirde futbolcularım sadece futbola odaklanabilir.- Milli maç nedeni ile lige verilen ara takım için iyi mi kötü mü oldu? Ben milli araları çok sevmiyorum. Durmadan oynamayı tercih ederim. Ama milli arada takım olarak çok iyi çalıştık. Çok iyi bir kondisyonerimiz var. Ağır idman yaptık ve takımı fiziksel olarak yukarı çektik. Bizim için iyi geçti.”

PARA BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL, KAYSERİ’YE GELMEK İSTEDİM

Kayserispor’a gelişiniz nasıl gerçekleşti?

“Beni araştırırsanız işsiz kaldığımı pek göremezsiniz. Çalışmayı seven birisiyim. Geçen yıl benimle ilk Gaziantep görüştü. Başkan beni takıma kazandırmayı çok istedi. Bende Türk ligini yakından takip ettiğim ve karakterime uygun olduğunu düşündüğüm için buraya gelme isteğim vardı. Steaua Bükreş maçı öncesi futbolcularım ile vedalaştım. Daha sonra Gaziantep başkanı ile görüşecektim. Maçtan sonra görüşmeye giderken CNN’de İstanbul Vodafone Park’daki patlamayı gördüm ve 10 milyon euro verseniz imzalamam dedim. Takımım ile devam ettim. Sezon sonuda menajerler Konyasporun teklifi olduğunu ama biraz beklemem gerektiğini söyledi. İkinci tercihleri benmişim. Sonra menajerim aradı Kayserispor’un teklifi var İstanbula gel dedi. Hemen İstabula geldim ve ikinci Başkan Mehmet Çakmak Uyar ile görüşüp beş dakikada imzaladım. Para benim için öenmli değildi ben Kayserispor’a gelmek istedim.- Daha önce Kayserispor’u izlediniz mi?Hayır hiç izlemedim imzalar atıldıktan sonra Kayseri’ye geldim ve başkanla tanıştım. Birkaç gün kaldıktan sonra ülkeme dönüp Kayserispor’un bütün maçlarını izledim.”

BEN YILDIZ OYUNCU İSTEMEDİM. BENİM FELSEFEM BU

Çok düşük bütçeler ile bir takım kurdunuz ama maksimum başarı elde ettiniz. Böyle bir başarı bekliyormuydunuz?

“Türk ligi futbolcular için önemli ve çok para kazanacakları bir lig. Kaliteli yabancılar buraya geiyor. Diğer ülkelerden daha iyi bu konuda. Buraya gelirken ismim duyulsun falan istemedim. Bizde doğru oyuncular ve karakterli oyuncular seçtik. Lung, Sapunaru, lopez ve Boldrin. Ben bu oyuncuları daha önce biliyordum. Türk oyuncların bu takımda kalması gerektiğine inandım. Umut’un kalmasını istedim. Güray ve Deniz gitmek istemişti konuştum ikna ettim. Şamili Erkan, Atilla, Levent çok iyi oyuncular. Ben yıldız oyuncu istemedim. Benim felsefem bu.”

BİR FUTBOLCU İLE SORUNUM VARSA ASLA ÇALIŞMAM-

Taraftar Asamoah Gyan’ı soruyor.  Neden oynamıyor?

“Eğer benim bir futbolcu ile sorunum varsa o futbolcu benle çalışamaz. İkinci bir şansı yok yani. Benim için isim farketmez. Asamoah’ın 3 sağlık problemi yaşadı. sırtında, kasığından sıkıntı yaşadı. Şimdi antrenmanlara çıkıyor. Karabük maçında bizimle birlikte gelecek ama oynayıp oynamayacağını söyleyemem. Umut çok iyi oynuyor şuan.kalbi ile yüreği ile oynuyor. Bir anda sepepsiz yere de onu kesemem.”

Maçtan önce alkol almam ve gezmem dediniz. Böyle bir eleştiri mi var?

“Ben herşeyimle futbolculara örnek olmak isterim. Futbolcularıma ağzı içki kokuyor dedirtmek istemem. Böyle teknik drektörlerde var. Antrenmandan bir buçuk saat önce gelir. Antrenman alanını hazırlarım. Kulüpten de bütün futbolculardan sonra çıkarım.”

– Güray Bursa maçında golu attıktan sonra sevinmedi. Gitmek mi istiyor?

“Güray çok hassas bir oyuncu. Ona karşı eleştiriler var. Banada soruyorlar neden oynatıyorsun diye. Güray çok iyi bir oyuncu sonuna kadar arkasındayım. O golü de attıktan sonra tarftara ben buyum böyle oynarım dememek için sakin kaldı, en iyisini yaptı.”

BEN FUTBOLUN DELİSİYİM, ANTRENMANA ÇIKMAZSAM ÖLÜRÜM, FUTBOL AİLEMDEN ÖNCE GELİR-

Geçtiğimiz hafta konuğumuz Erol Bedir’di. Sizin için deli dedi. Gerçekten deli misiniz?

“Evet bu bir gerçek. Futbol için çılgın bir insanım. Hayatımda utanç duyduğum tek bir şey var. Bunu söylemek üzücü ama benim için ailem ikinci sırada geliyor. Futbol herzaman birinci sırada. Ben çocuklarımla 8 yıldır tatile çıkmıyorum. Şimdi eşim çocuklar ile beraber bende burdayım. Ben futbolun delisiyim. Bu yüzden saçlarım bembeyaz. Yarın idmana çıkmazsam ölebilirim. Stada çıkınca taraftarı göremeyince de deliriyorum. 3 sıradayız daha ne yapalım. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu kadarmı taraftar gelecek diyorum. Stadın büyük olduğunu söylüyorlar. Baktığım zaman çok az taraftar görünüyor. Konyaspor ile oynayacağımız maç için sesleniyorum. Benim taraftarım lütfen maçı kazandırsın. Bağırsınlar destek versinler. Şimdi kayserisporu’u büyük bir takım yapma uğraşı içerisindeyiz. Hep birlikte olmalıyız. Şimdi herşey tozpembe. Kaybedersek ilk saldırı bana gelecek ama ben hazırlıklıyım. Şuan 17 bin kişiye oynuyoruz ama bu sayı neden 25 bin olmasın. Ben öyle istiyorum. Bu takımın onlara ihtiyacı var. Yeni bir takım oluşturmak hiç kolay değil. 17 futbolcu geldi. Ama yaptık ve bunu becerdik. Şuan çok iyiyiz. Medyayı yani sizi takip ediyorum. Her sabah yerel gazeteleri okuyor sizi izliyorum. Herkes futbolu konuşuyor, seviyor. Siz ilgilenince de oyuncularım daha fazla birşeyler yapmak istiyorlar.”

EN BÜYÜK BAŞKAN BİZİM BAŞKAN-

Geçen sen takım çok iyi giderken bir anda düşüşe geçti, Sergen Yalçın gönderildi. Yine böyle bir şey olabilir mi?

“Benimle takımın bu şekilde bir rehavete girmesi imkansız. Ben her zamam takımımı avucumun içinde sımsıkı tutan bir insanım. Böyle bişey yaparsam toplantı yaparım. Onları uyandırırım. Eğer kötü giderse işler Erol Başkanın benim odama gelmesine gerek yok, ben giderim. O çok iyi bir insan. En büyük başkan bizim başkan. Bu takımı Sumudica çalıştırdığı sürece böyle bişey olmayacak. Şaka bir yana Kayserispor benim tam kalbimin ortasında. Ben bunu üçüncü sıradayken söylüyorum. Eğer iyi bir aktörsem takım dipteyken de söylerim. Gerçekten Kayseriyi çok seviyorum. Size yemin ediyorum ben büyük bir sürpriz yapacağımıza inanıyorum bu sene.- Türk Milli Takımına Kayserispor’dan oyuncu gitmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?Gelecek milli davette bu olacak göreceksiniz. Çünkü benim oyuncularım buna mecbur etcek. Deniz idmanlarda deliler gibi çalışıyor.”

İYİ BİR TEKLİF ALDIM GİTMEDİM, KAYSERİ BENİM TAM KALBİMİN ORTASINDA-

Kayseri kamuoyuna son bir mesajınız var mı?

“Şu ana kadar bize katkılarınızan dolayı teşekkür ederim. Şu anki pozisyonumuz sizlerin sayesinde. Sumudica burdan size bir şey söylecek. Ben bu şehri ve takımı gerçekten çok seviyorum. Bunu da ilk kez söyleyeceğim. Geçen hafta Sudi Arabistan’dan bir teklif aldım. Gerçekten iyi rakamlardı. Ben ilgilenmedim. Ben söz verdim yemin ettim en az bir sene burda kalacağım. Çünkü Kayseri benim şuan kalbimin tam ortasında. Ben daha gencim. Önümde uzun seneler var bu paraları kazanmak için. Burda bir misyonum var. Futbolcular ile konuştuğum sır ise ligi sezon sonunda ilk sekizde bitirmekti. Bunu da bu güne kadar oynadığımız futboldan daha iyi oynarsak başarabiliriz.”

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları