Web Analytics
Şansal Büyüka:FB 9 Milyon Euro ve Gökhan Emreciksini Teklif Ediyor Bu Hiç dile getirilmiyor
Şansal Büyüka:FB 9 Milyon Euro ve Gökhan Emreciksini Teklif Ediyor Bu Hiç dile getirilmiyor

Şansal Büyüka:FB 9 Milyon Euro ve Gökhan Emreciksini Teklif Ediyor Bu Hiç dile getirilmiyor

Türk Futbol Basını’nın duayeni ve Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, Lig TV’de yayınlanan Dobra Dobra programında Ömer Güvenç’in sorularını yanıtladı.Futbol gündeminde yer alan her konunun konuşulduğu programdan 

MARATON.COM.TR’nin sizin için derledikleri şöyle:

“MEHMET TOPUZ İKİYE AYRILMAK ÜZERE”

Mehmet Topuz işi tutanın elinde kaldı. Bir bacağından Beşiktaş, bir bacağından F.Bahçe asıldı ve ikiye ayrılmak üzere Mehmet Topuz. Hukuksal olarak sanki F.Bahçe daha haklı gibi ama futbolcunun iradesi dışında transfer yapmak da mümkün değil. Hukuk Kurulu’na giderse Topuz ve Beşiktaş ceza alabilir. Dilerim ki bunlara gerek kalmadan bir uzlaşma ortamı yakalanılır. Görüyoruz ki Topuz ve menajerleri ciddi yanlışlar yaptı. Yıldırım Başkan, Recep Mamur’dan izin aldık diyor. Recep Mamur anlaştıktan sonra beni aradılar diyor. Fenerbahçe de 1 hafta önce beni aradı diyor Aziz Yıldırım. Sonuçta çözülemez bir sorun yumağı gibi ortada duruyor.

“SANKİ FENERBAHÇE DAHA AVANTAJLI”

Sayın Başbakan, Kasımpaşa 1. lige çıktıktan sonra onları kabul ettiğinde çok önemli bir şey söyledi. “Bizim ülkede Fair Play’in adı var kendisi yok” dedi. Ne etiki ya!.. Bizim ülkemizde bunlar yok. 9 milyon Euro+Gökhan Emreciksin verdiğini duydum Fenerbahçe’nin. Beşiktaş ise 5-6 milyon Euro veriyormuş. Bu fiyat farkı hiç dile getirilmedi. Serhat Ulueren olayın bütün kahramanlarını ekrana taşıdı. Onu da tebrik ederim. Herkes konuştu. Aziz Başkan çıktı ve kendini çok ciddi bağladı. Geri adım atmaz. Yıldırım Başkan da aynı şekilde geri adım atmaz. Kayserispor da söz verdim ve geri adım atmam diyor. Oynamak istemiyorsa gelsin Kayserispor’a diyorlar ama o kadar parayı bir kenara atamazlar. Futbolcu da ben Beşiktaş’ta oynarım, başka bir yerde oynamam diyor. Kayseri kanadından gelen haberler, “Perşembe gelecek ve özür dileyip Kadıköy’e gidecek” şeklinde. Beşiktaşlı taraftarlar otelden çıkartmıyorlarmış gitmesin diye. Gelen haberler böyle. Hukukun belli kriterleri vardır. Bu Beşiktaş’a ya da F.Bahçe’ye göre değişmez. Bir centilmenlik anlaşması olsa keşke. Açıkçası ben üzülüyorum. Transferi böyle başlayan bir ligin ilerleyen haftalarında ne olur. Hukukçu değilim ama bazı yönetmelikleri biliyorum. Sanki F.Bahçe daha avantajlı.

TARAFTAR DA ŞAŞIRDI!

Adam bar bar bağırıyor “Ben Beşiktaşlıyım” diye. Bir futbolcunun daha resmi sözleşmeye imza atmadan böyle konuşmasını doğru bulmuyorum. Sen profesyonelsin kardeşim, niye böyle konuşuyorsun. Mehmet Topuz diyelim ki Beşiktaş’a geldi. Futbol hayatının sonuna kadar oynayacağının garantisi mi var. Ben Beşiktaşlıyım diyor diye internet sitelerinde Fenerbahçeliler tepki gösterdi. Bakıyorum dün basket maçına “Mehmet Topuz Fenerbahçe’ye” diyorlar bu kez de.

“EKSİ BİLANÇOLARDA MENAJERLERİN DE KATKISI VAR”

Türkiye’de bu menajerlik işine bir kriter getirilmeli. Kaça alıyorsun, kulüplere kaça veriyorsun? Bunlar Süper Lig hocalarının ağzından duyuyoruz. Niçin yasal rakamların sınırları içinde kalmıyorsunuz? Kulüplerin eksi bilançolarında menajerlerin de katkısı var. Mahmut Özgener’in dünkü açıklamasına çok sevindim. Bu tip menajerlerle çalışılmaması lazım.

“İKİ TAKIM ARASINDA BİR GÜÇ YARIŞI VAR”

Şu anda iki takım arasında bir güç yarışı var. Çok da iddialı açıklamalar yaptı Aziz Başkan. Yasal olarak onu haklı buluyorum ama Beşiktaş da “Bosman kanunu var” diyor. “Çocuk beni istiyor” diyor. Bursa’ya Aydın’ı yollayamadı Beşiktaş. Beşiktaş’ın FIFA’nın olmazsa olmaz koşullarından biri “sözleşmesinin bitimine 6 aydan fazla olan bir oyuncuyla görüşülmesi yasaktır” maddesine aykırı davrandığını görüyoruz. Ama Yıldırım Başkan da ben anlaşmadan önce Recep Mamur’dan izin aldım diyor.

“MEHMET TOPUZ 9 MİLYON EURO EDER Mİ?”

Kimse geri adım atmaz. Fenerbahçe bırakmıyorum derse ne olacak? Mehmet Topuz Türk Futbolu’nda değerli bir oyuncu ama 9 milyon Euro eder mi? Bir futbolcu dışarıya 15’e gidebilir. Ben bir tek Arda’nın 15-20 milyon Euro edebileceğini düşünüyorum.

“TOPUZ’UN BEŞİKTAŞ’TA KREDİSİ DAHA FAZLA OLUR”

Diyelim ki F.Bahçe’ye geldi ve 2-3 maç kötü bir seri yaptı. Tribünlerdeki homurtuyu hissedebiliyorum. Beşiktaş ise bağrına basabilir. Orada kredisi daha fazla olacaktır.Devamı (Kayserispor ile ilgisi yok) :

 http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=79738

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!