Web Analytics
Osman Güler; En Büyük Parayı Kayserispor'dan Kazandım.
Futbolcuydu, güvenlik görevlisi oldu
Türk futboluna uzun yıllar hizmet veren binlerce yıldız futbolcudan sadeci biri Osman Güler.

Osman Güler; En Büyük Parayı Kayserispor'dan Kazandım.

Futbolcuydu, güvenlik görevlisi oldu 
Türk futboluna uzun yıllar hizmet veren binlerce yıldız futbolcudan sadeci biri Osman Güler. 
benzetmelerine mazhar olan Osman Güler, yıllarca yeşil sahalarda rakip takım golcülerine nefes aldırmadı. 
Ancak aradan yıllar geçti ve Osman Güler bugün kamuoyunun karşısına bambaşka bir kimlikle çıktı. O şimdi yıllarca top koşturduğu yeşil sahalarda ne bir antrenör, ne de başarılı bir teknik adam. Osman Güler, bugün futboldan kazandığı parayı daha fazla faiz vadiyle reklam yapan bir bankaya kaptıran binlerce İmarzededen sadece biri. Bankaya devletin el koyması ile yıllardır yeşil sahalarda ter dökerek kazandığı parasını hortumculara kaptıran bir vatandaş. 


Osman Güler, ekmeğini kazanmak için özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. Bir zamanlar Ali Sami Yen'de, Şükrü Saraçoğlu'nda ve İnönü'de Galatasaray, Fenerbahçe ve 
Beşiktaş gibi futbolun devlerine karşı mücadele eden Osman Güler, şimdi Adana'da hırsızlara ve yankesicilere karşı efor sarfediyor. 


Tınaz Tırpan, Candan Dumanlı, Gündüz Tekin Onay, Şevket Lukoviç, İsmet Arıkan, Dorde Miliç gibi teknik direktörlerle çalıştı. Adanaspor'da oynadığı yıllarda hocaları ona, ünlü futbolcular Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen, Bursasporlu Baytiyar Yorulmaz, Galatasaraylı Cüneyt Tanman, Samsunsporlu Tanju Çolak, yine Fenerbahçeli Raşit Çetiner'i durdurma görevleri verdi. Ali Sami Yen Stadı'nda Tanju Çolak'la girdiği ikili bir mücadele sonunda bir omuz darbesiyle onu taça atmış Osman. Sanki o anı yeniden yaşar gibi anlatıyor Osman. Bir dönemin golcülerinden Bahtiyar Yorulmaz'ı da söylemeden geçemiyor Osman. Topa kafa vurdurmadığı için kendisine 'Karaoğlan beni rezil mi edeceksin' demiş. 
Osman Güner, futbola 1979 yılında Adana Karataşgücü'nde başladı. futbol hayatında kendisinin ilk antrenörü Haluk Güner Köktürk ve Remzi Karagantimur olmuş. Adanaspor Altyapı Antrenörü Sami Bayraktar'ın dikkatini çekmeyi başarmış ve Karataşgücü'nden Adanaspor'a spor malzemesi karşılığında transfer olmuş. Bir yıl amatör takımla oynadıktan sonra profesyonel olarak Adanaspor'a mukavele imzalayan Osman, "Adanaspor'da oynamak en büyük hayalimdi. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutlu olmuştum" diyor. 


Adanaspor'un 1981 yılında UEFA Kupası'nda İtalya'nın İnter takımıyla oynadığı maçtan önce sahaya amatör takımla çıkan Osman, binlerce seyircinin önünde top oynamış. 1982 yılında Adanaspor PAF takımı Fenerbahçe deplasmanına gidecek. Teknik Direktör Sami Bayraktar, 
kontenjan olarak Osman'ı da kadroya almak istemişti. 


Adanaspor amatör takımının da Havuzlubahçe ile oynayacağı çok kritik bir maç olduğundan götürülmemiş Osman. PAF takım İstanbul'dan dönerken Pozantı yakınlarında trafik kazası geçirmiş. O kazada 4 kişi hayatını kaybetmiş. Osman, "Belki gitseydim, ben de ölebilirdim" diye konuşuyor. 
O anı da gözünde canladıran Osman, "İncirlik'te Havuzlubahçe ile maçımız vardı. Hakem Turhan Yıldırım'dı. Bir haber geldi, kaza sonrası bütün kafile ölmüş dediler. Maç iptal olmuştu. Hepimiz oraya gittik. Aileleri ağlıyordu" şeklinde acı hatırayı anlatıyor. 
Osman Güler, 1985 yılında Adanaspor'dan Kayserispor'a transfer olmuş ve 2 yıl burada top oynadıktan sonra Adanaspor'a geri dönmüş. Kayserispor'da takım arkadaşları arasında Kemal Kılıç'ı, Branco'yu, Rıdvan'ı, kaleci Adnan ve Hayrettin'i anımsıyor. Daha sonra eski takımı Adanaspor'a dönen Osman'ın şansı yaver gitmemiş. Sırp Teknik adam Dorde Miliç'in kendisini yedek tutması üzerine Siirtspor'un teklifine sıcak bakmış. Rotasını Güneydoğu'ya çeviren Osman, burada da iki yıl top koşturduktan sonra Adana'ya dönmüş ve o yıllarda Polisgücü'nde 3. ligde bir yıl oynamış. Adanaspor'da jübile kararı aldırmasına rağmen, kulüp kapanınca bu isteği de gerçekleşmemiş. Osman, Türk futboluna bir çok yıldız kazandıran Adanaspor ve Adana Demirspor kulüplerinin şu anda içinde bulunduğu durumun kendisini de üzdüğünü belirtiyor. 

- BİR DAHA FAİZE PARA YATIRMAM 

Yeşil sahalara veda ettikten sonra futboldan kazandığı para ile gelecek planları yapan Osman'ın kazancını, daha yüksek faiz sloganı ile mevduat toplayan İmarbank'a yatırması gelecek planlarını da alt-üst etmiş. Adanaspor'un eski futbolcusunun hayalleri de batan bankalarla birlikte kararmış. 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nun batan bankalara yönelik operasyonları sonucunda İmarbank'a da el konulması Osman Güler'i meteliksiz bırakmış. Tüm paralarını kaybeden Osman şimdi top koşturduğu stadlarda, mağazalarda güvenlik görevlisi olarak çalışıyor. Osman, yaşadığı psikolojinin çok karmaşık olduğunu vurguluyor. 


"Ali Sami Yen'de, Fenerbahçe, Beşiktaş stadlarında o dönemde, golcüleri durduruyordum. Şimdi hırsızları, yankesicileri durduruyorum. İkiside farklı duygu. O zaman sahaya çıkıp alkışlanıyorduk. Şimdi sahaya çıkıp, sporcuları, yöneticileri, mağazaları koruyoruz. Kendimi bir polis gibi görüyorum. Adanaspor ve Adana Demirsopr'un haline üzülüyorum. Kayseri'nin iki takımı birinci ligde mücadele ediyor. Futbolcuyken de golcüleri durduruyordum. Şimdi de hırsızları durduruyorum. Beni, stadyumda ya da mağazada güvenlik görevlisi olarak görünce tanıyanlar şaşırıyorlar. Ama utanmıyorum. 
Çalışmak ayıp değil. İlk başlarda zorlandım ama kavradım belli şeyleri. Futbolun olduğu gibi güvenliğin de püf noktaları var. Kursları bitirdik, sınava girdik, sertifika aldık. Futboldan en büyük parayı Kayserispor'dan aldım. Adanaspor, Mersin İdman Yurdu, Siirtspor'da, kendi çapımda değerlendirmeye çalıştım. Bizim zamanımızda bu kadar büyük meblalar dönmüyordu. 10-12 sene İmar Bankasıyla çalıştım. İki sene, Erdoğan ve Uzan arasındaki ağız dalaşından benim içerde olan 200 milyar param var. Yine mücadeleme devam ediyorum. Önemli olan sağlık. Kaderimizde bu da varmış, bunu yaşıyoruz. 

Paramı bir daha faizle bankaya koymam. Sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorum. Futbolda, biriktirdiğin geleceğim için ayırdığım para bankada. O para bende olsa futbol okulu açacaktım."

Kayserispor 1985-1986 Sezonu

Kayserispor 1985-1986 Sezonu

Kayserispor 1985-1986 Sezonu

Kayserispor 1985-1986 Sezonu

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!