Web Analytics
Malatya'ya altın Kayseri'ye gümüş-Erman Özgür
Ateş hattındaki kritik maçta Yeni Malatyaspor, Kayseri’yi ağırladı. Konuk takım ilk yarıda öne geçti, ev sahibi ikinci yarı cevap verdi, hatta fazlasını da kaçırdı. 1-1’lik eşitlik İrfan Buz’un takımı için altın değerindeyken Kayseri rahatlama şansını son haftalara bıraktı.

İki takımın ligde bulunduğu konumların kritikliği maçın ilk yarısında kontrollü bir oyun getirdi. Hücum etme konusunda acele etmeyen ve risk alınmayan ilk yarım saatin sonunda gelen Kayseri baskısı ve az da olsa oyun üstünlüğü karşılığını verdi. Lennon’ın çabukluğu ile başlayan, Saboviç’in asisti ile devam eden ve İlhan Parlak’ın son vuruşu ile gelen gol bu kısır futbolun da bitiş düdüğü oldu. Adem Büyük ilk yarının sonunda beraberlik fırsatını buldu ama Doğan izin vermeyince Kayseri ilk yarıda istediğini alan taraf oldu. İkinci yarıya Mallan hamlesinin yanı sıra Tetteh, Fofana ve Adem Büyük’ün vites artırarak dönmesi Malatya’nın oyunu Kayseri yarı sahasına yığmasını sağladı. Tetteh ve ve Fofana iyi fırsatları gol yapamasalar da sezonun ve maçın Malatya adına en iyisi Adem Büyük sahneye çıkıp iyi oyunun karşılığı olan golü harika bir zamanlama ile attı. 

İyi mi kötü mü anlayacağız

İyi oyununu devam ettiren Malatya Umut Bulut ile net bir fırsatı daha kaçırdı. Maçın galibiyete yakın tarafı özellikle 2. yarıda Malatya olurken, alınan birer puan sezon sonunda iki takımı da kümede bırakan puan olabilir. Ancak işin sıkıntılı tarafını daha çok hisseden Kayseri için bu beraberliğin iyi olup olmadığı sezon sonunda ortaya çıkacak.

Kaynak: https://www.fanatik.com.tr/yazarlar/erman-ozgur/malatyaya-altin-kayseriye-gumus-2217790

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!