Web Analytics
Kayserispor'un Yeni Yeteneği Ümran Zambak Kim?
Kayserispor'un Yeni Yeteneği Ümran Zambak Kim?

Kayserispor'un Yeni Yeteneği Ümran Zambak Kim?

Ümran Zambak

Kayserispor'un Türkiye Kupasında golünü atan Ümran Zambak kim?. Ferhat Turunç'a Sorduk.

Sizler için araştırdık.

Kayserispor'a gelmesinde emeği geçen eski Kalecilerimizden Ferhat Turunç'a Ümran Zambak'ı sorduk.

Ferhat Turunç " Ümran 6 yaşında 2007-2008 sezonundan 2016 yılına kadar Almelo şehrinin amatör takımı olan Oranje Nassau'da forma giydi.
Daha sonra 2015-16 sezonunda Amatör 2 liginde mücadele Tubancia takımına transfer oldu. Bu takımda Amatör olarak u 17 ve daha sonra U 19 ve birinci amatör takımda 2 yıl futbol oynadı. Ümran'ın babası benimle iletişime geçerek Türkiye de Futbol oynamasını istediğini söyledi. Bende Ümran'ı yakın takibe aldım. Nerde ise her maçına izledim.
Ümranı takibe aldım her maçında gol atıyor ya da attırıyordu. İzlediğim maçlarda 25 gol attı. U17 takımında oynadığı sezonun sonunda yani Eylül 2017'de Gençlerbirliği’ne denemeye götürdüm. Özellikle Gençlerbirliği eski takım kaptan avni U19 takımıyla 2 gün antrenmana çıkarttı. Ümran'ı çok beğenmesine rağmen Umran ın babasının Türkıye'de ikamet etmediğinden dolayı Gençlerbirliği transferi gerçekleşmedi.
Ümran 18 yaş dolduğunda tekrar bize getir dediler. Bu sezon başında Haziran - 2018 tarihinde 4 kulüpten davet aldı. Buna rağmen Kayserispor’un hocası Hakan Ertürk'ü arayıp seçmelere katılması için davet çıkarrtılar. Kayserispor'a 2 gün denemelere çıkan Ümran her denenmesinde golleri atıyor ve de fiziksel olarak hazır halde geldiğinden dolayı çok beğendiler. Kayserispor yöneticiler Ümran'ı başka takımlara yollamamamı istedi. Sezon açılışında Kayseri’ye çağırıp yaşının dolmasını yani 18 yaşını girmesini bekledik. sezon başında lisansı yaşından dolayı çıkmadı. Kısmetsizlik bu ya 2019 Ocak ayında şartlar yerine gelesine rağmen lisansını kulübün borcundan dolayı çıkmadı. Tekrar Kayserispor yöneticileri Ümran'ın durumunu sordum. Lisans çıkmaması durumunda başka takımlara götürecektim , fakat kulübün 5 yıllık profesyonel kontrat teklifine ailesiyle konuştuktan sonra karar verılerek Kayserıspor da kalmasını sağladık. Nihayetinde her türlü ilgisizliğe karşın 2019 transfer sezonunun son gününde lisansı çıktı" Ferhat Turunç "Gelecekte Türk futboluna pırıl pırıl bir genci kazandırmanın gururunu yaşamak istiyorum" dedi.

Röportaj: Kayserispor.org

Kayserispor Eski Kalecilerinden Ferhat Turunç

Kayserispor Eski Kalecilerinden Ferhat Turunç

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları