Web Analytics
Kaleci Alloysius Agu Ropörtajı
Kayserispor’a transfer sürecini anlatan Agu, “O zamanlar Belçika'da oynuyordum. O dönemde Kayserispor, yabancı kaleci alacaktı. Yabancı kaleci geldi. Biri Gabon'dan biri Polonyalı birisi de bendim. Antrenmanlar sonrasında bende karar kılındı ve Kayserispor ile sözleşme yaptım. Sonrasında ise Kayseri’de inanılmaz güzel günlerim geçti. Çok sıcak bir ortam vardı. Burada evimde gibiydim

Alloysius Agu

Alloysius Agu

Agu, Türkiye’de Ismiyle Yapılan Tezahüratı Hiç Unutmamış.

Kayserispor’a transfer sürecini anlatan Agu, “O zamanlar Belçika'da oynuyordum. O dönemde Kayserispor, yabancı kaleci alacaktı. Yabancı kaleci geldi. Biri Gabon'dan biri Polonyalı birisi de bendim. Antrenmanlar sonrasında bende karar kılındı ve Kayserispor ile sözleşme yaptım. Sonrasında ise Kayseri’de inanılmaz güzel günlerim geçti. Çok sıcak bir ortam vardı. Burada evimde gibiydim. Taraftar beni çok sevmişti. Nereye gitsem büyük ilgi görüyordum. Ben de sahada görevimi yapıyordum. Ben de taraftarı çok sevmiştim. Burada En iyi yabancı kaleci ödülü aldım.” dedi.

“Kayseri'de oynadığımız maçlar öncesini unutamam” diyen Agu, “İlk sahaya çıktığımız an var ya. İşte o anı hiç unutamadım. Taraftarın o büyük alkışı, o tezahüratları unutulmaz. Her yerden "Agu..Agu.." sesleri geliyordu. Bu, beni çok motive ediyordu." diyerek şunları söyledi:

"Ayrıca Galatasaray ve Fenerbahçe maçları da çok çekişmeli geçiyordu. Binlerce taraftar önünde kazanmak azmi ile oynuyorduk. O maçlarımı unutamam. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve o dönemde kulüp başkanımız olan Mehmet Özhaseki’yi de unutmadım. Çok iyi birisi. Bizimle çok ilgilenirdi. Tam bir başkandı.”

AMOKACHİ TRANSFERİNE BEN ARACI OLMUŞTUM

Agu, Kayserispor’da bulunduğu süreçte Beşiktaş’ın Amokachi transferine aracı olduğunu aktararak, “Beşiktaş o dönemde, Daniel Amokachi ile ilgileniyordu. Beşiktaş Başkanı, bizim başkanımızı aramış. Bizim başkan Mehmet bey, beni çağırdı. Amokachi'yi Beşiktaş'ın sorduğunu ve nasıl birisi olduğunu sordu. Ben de anlattım. Sonra Amokachi ile defalarca görüştüm. Türkiye'deki futbolu, taraftarların ne kadar çok futbolu sevdiklerini ve burada başarılı olabileceğini anlattım. O da benim aracılık yapmam ve ikna etmem ile Türkiye'ye gelmeyi kabul etmişti.” diye konuştu.

“Kayseri çok gelişmiş. Çok güzelleşmiş” diyen Agu, “Yıllar önce geldiğim Kayseri'de şimdi stat yerinde yok. Yeni bir stat yapılmış. Bu statta muhteşem. Harika bir atmosferi var.” şeklinde konuştu.

Röportaj tarihi: 25 Haziran 2013

Foto Kaynak: Bekir Demirağ

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!