Web Analytics
İşte Yılın Transferindeki Olaylar: Mehmet Topuz
KanalTurk'te yayınlanan Telegol programında Mehmet Topuz konusu masaya yatırıldı, tüm yaşananları sizler için derledi.

-ÖZET-

KanalTurk'te yayınlanan Telegol programında Mehmet Topuz konusu masaya yatırıldı,  tüm yaşananları sizler için derledi.

Programda yıldız futbolcu konuştu, Süleyman Hurma "Talibin yok" diyince Rıdvan Dilmen'i arayıp Fenerbahçe'yi araması için devreye soktuğunu söyledi. Fenerbahçe'ye gitmek için uğarşamasına karşın Aziz Yıldırım'la konuşmasında samimiyet bulamadığını belirterek, "Sözüm var. Beşiktaş'ta oynayacağım" dedi.

Rıdvan Dilmen aracı olma olayını anlattı, gerçekleri açıkladı. Ardından Süleyman Hurma bağlandı "Mehmet'in Beşiktaş'a sözü varsa, bizim de Fenerbahçe'ye sözümüz var. Gerekirse Kayserispor'da kalacak. Beşiktaş ucuza kapatmak istiyor" dedi.

Bu sözler ve "Beşiktaş etik davranmadı" konuşmaları üzerine Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören programa bağlandı, "Mehmet Beşiktaş'ta oynayacak. Neredeyse Kayserispor'da aldığı parayla anlaştık" dedi. Hukuka uyduklarını kaydetti. 
Ardından Mehmet'in menajeri bağlandı, "Aziz Yıldırım bizi çağırsa Mehmet Fenerbahçe'ye gidecekti" dedi, Fenerbahçe'nin 2 katı teklifini kabul etmediklerini ifade etti.

Ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bağlandı ve önce menajeri topa tuttu, ardından Mehmet'le görüşmesinde etik davrandığını, Mehmet'in "1 yıl top oynamam" gibi Beşiktaş'la aynı teklifleri kendilerine de sunduğunu aktardı. Yıldırım genç futbolcunun kendisine de "Fenerbahçeliyim dediğini belirtip, "Baskı altında otelde tutuluyor, o şartlarda Karagümrüklüyüm de der. Peşini bırakmayacağım, gerekirse Mehmet de ceza alacak" diye konuştu.

Kayserispor Başkanı Mehmet Mamur ise Beşiktaş'a sert göndermeler yaptı, bu konuşmaların ardından yeniden bağlanan Yıldırım Demirören, Ahmet Çakar'la kapıştı.

İşte Ajansspor.com tarafından derlenen ve Mehmet Topuz olayının iç yüzünü ortaya koyan konuşmalar..

-VARAN 1: MEHMET TOPUZ-
Şuanda tatilde olduğunu söyleyen Mehmet Topuz, transferle ilgili tüm bilinmeyenleri canlı telefon bağlantısında anlattı.

“Fenerbahçe’yle transfer görüşmesi yaptığını kabul eden yıldız futbolcu olayların gelişme aşamasının Kayserispor’la pazartesiye günü yaptığı görüşmede başladığını söyledi.

-HER ŞEY “TALİBİN YOK” DENMESİYLE BAŞLADI-
Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma ile görüşmek için randevu aldığını belirten Topuz olayın fitilini ateşleyen konuşmayı şöyle anlattı;
“Başkanla ve kendisiyle Antalya’ya gelmeden önce buluştum. Ben kulüpten 3 milyon 200 bin TL alıyorum. Görüşmede benden bu parada anlayış beklediklerini ve ücreti düşürmemi istediler. Ben de bunun mümkün olmayacağını söyledim. Bu durumda yapacak bir şey yok dedik. Ben de o zaman ‘beni satın’ dedim. Böyle deyince Süleyman ağabey; ‘Senin talibin yok’ dedi. Bunun ardından ben de talip getireceğimi söyledim. ‘Siz o kulüple anlaşın, ben de anlaşırım’ dedim. Onlarsa olmaz dediler, ‘önce sen kulüple anlaş, biz de anlaşırız’ dediler..” 

-“FENERBAHÇE’YLE GÖRÜŞTÜM.. AZİZ YILDIRIM’I SAMİMİ BULMADIM”-
Daha sonra Fenerbahçe ile görüştüğünü söyleyen Mehmet Topuz, “Fenerbahçe ile görüştüm ve anlaştım. Menajerim de Fenerbahçe’yle görüştü. Salı günü de Aziz Yıldırım’la telefonda görüştük. Bana ‘Beni her yerde arıyorsun, ne istiyorsun. Senle görüşmem etik değil. Recep başkanla samimiyim. Ayıp olur, menajerinle görüşelim” dedi. Ben de ‘tamam başkanım’ dedim. Kendisi bana ‘Seni İstiyoruz’ dedi ama çekinerek söyledi. Ben de ‘beni istiyorsanız görüşelim konuşalım’ dedim. Menajerlerimle birebir görüşüleceğini söyledi. Bunun üzerine kapattık. Konuştuğumuz dönemde olayın içinde Beşiktaş yoktu. Benim menajerlerim ‘Fenerbahçe seni istiyor’ demişlerdi. Süleyman Hurma da bana ‘Talibin yok diyince’, Aziz başkanla konuştum. Aziz Yıldırım bana ‘Fenerbahçe’de oynamak istiyor musun?’ dese sözü verirdim, kimseyle de görüşmezdim.. Şuan yaptığım gibi.. Samimi bulmadım Aziz Yıldırım’ı..” 

-BEŞİKTAŞ DEVREYE GİRİNCE..-
Sonra Beşiktaş’ın devreye girdiğini öğrendiğini ve “Beşiktaş da olsun dedim” dediğini kaydeden Topuz, “Hakan ağabeyleydik salı günü yolda Aziz Yıldırım’la görüştüğümde. Sonra da Beşiktaş devreye girdi, onlarla görüştüm. Yıldırım Demirören direk Antalya’ya geldi, randevu aldılar benimle. Birebir görüştük ve anlaştık. Başkan Demirören bana, Recep başkanla görüştüğünü ve resmen istediğini söyledi.. Ben de bu nedenle görüşme yaptım ve her konuda anlaşıp el sıkıştık.” diye konuştu. 

-“KENDİM ÖĞRENMEK İSTEDİM”-
Programda Aziz Yıldırım’a bir futbolcu olarak neden ulaşmaya çalıştığının sorulması üzerine ise Topuz; “Menajerlerim transferle ilgileniyordu. Ama ben ‘başkanın ağzından duymak istiyorum’ dedim. Bana ‘talibin yok’ denmesinin ardından başkanla ‘beni istiyor musunuz’ diye konuşmak istedim. Menajerlerim Hakan ve Metin ağabey telefonumu verdi, o da beni aradı.” dedi.. 

-“BEŞİKTAŞ’TA OYNAMAK İSTİYORUM”-
Aziz Yıldırım’ı suçlayan Topuz; “Kendisinin samimi bulmadım” derken Beşiktaş’ı istediğini şu sözlerle ortaya koydu;
“Çarşamba ise Demirören’le görüştüm ve söz verdim.. Beşiktaş’ta forma giymek istiyorum. Yüzde yüz Beşiktaş’ta oynamak istiyorum. Çünkü sözüm var.. Dönme şansım hiç yok! Mukavele falan yapmadık..” 

-“RIDVAN DİLMEN’DEN FENERBAHÇE İÇİN YARDIM İSTEDİM”-
Bu arada Topuz, Fenerbahçe’yi devreye sokmak için Rıdvan Dilmen’le konuştuğunu da kabul edrken, “Menajerim Hakan ağabeye ulaşamayınca, Rıdvan Dilmen’den Fenerbahçe’ye gitmek için yardım istedim” dedi. 

-VARAN 2: RIDVAN DİLMEN-
Rıdvan Dilmen ise Mehmet Topuz’la samimi olmadığını belirterek olaydaki gerçekleri şöyle anlattı;
“Sezon başı Mehmet’i bir programa davet etmek için aramıştım. Annesi rahatsızdı ve gelemedi.. Başka zaman da hiç konuşmadım. Eski arkadaşım Tuncay, kendisinin eski menajeriymiş. Beni aradı ve ‘Mehmet seninle konuşmak istiyor’ dedi. Gece aradı beni Mehmet. ‘Ben Aziz başkanla görüşmek istiyorum’ dedi. Ben de kendisine ‘Ben menajer değilim’ ama iletirim dedim.. Daha sonra başkanı aradım. Gece aradım ve biraz da rahatsızdı başkan. (Mehmet Topuz ‘Bu sırada Beşiktaş yoktu’ diye ekliyor.. ) Evet Beşiktaş yoktu devrede.. Aziz Yıldırım bana o gece ‘Ben şuan yorgunum. Telefonunu bana mesaj at’ dedi. Ben de mesaj attım başkana. 

-İKİ KEZ BENİ İSTİYORLAR MI DİYE SORDU!-
“Sonra Topuz’a döndüm ve ‘başkan seni arayacak’ dedim. Hatta ‘İstanbul’da mısın’ dedim. Büyük bir futbolcu olduğunu ver artık Fenerbahçe, Beşiktaş, G.Saray gibi büyük takımlara gelmesi gerektiğini söyledim.. ‘Beni istiyorlar mı’ dedi bana. ‘Başkan bildiğim kadarıyla istiyor’ karşılığı verdim. Bana ‘gerçekten istiyorlar mı’ diye tekrarladı hatta. ‘Süleyman Hurma bana hiç talibin yok diyor’ dedi. Sonuçta Başkan ‘ararım’ dedi ama devamında aradı mı bilmiyorum... 

-“MEHMET BEŞİKTAŞ’A HAYIRLI OLSUN”-
Ama gazetelerde okuyorum, ben Antalya’ya gitmişim Mehmet’i ikna etmek için.. Bunlar yanlış.. Sportif direktör için Fenerbahçe’de adım geçtiği için sanırım beni aramak istedi Mehmet Topuz.. Bence artık Beşiktaş’a hayırlı olsun Mehmet.. Beşiktaşlıyım sözlerinden sonra oynasın da istemem.. Ama Beşiktaş camiasına saygım var. Sanki Mehmet’i ayartmışım gibi gösterilmesi çok üzdü beni..” 

-VARAN 3: AHMET ÇAKAR’IN BOMBA SORUSU!-
Programda daha sonra devreye giren Yorumcu Ahmet Çakar ise Mehmet Topuz’u ağır şekilde eleştirirek şu ifadelerle sorusunu yönletti;
“Mehmet Topuz amatör kümede oynayan, 35 yaşında kariyerinin sonunda bir oyuncu değildir. Bir kulüp başkanının numarasına, başkasının üzerinden ulaşmak nasıl bir cehalettir? Niye ilk aradığı Aziz Yıldırım’dır? Niye Aziz Yıldırım’a ulaşmak istiyorsun da, geçen sene sana 11 milyon teklif eden Yıldırım Demirören’i aramıyorsun?”

-“FEDEKARLIK BEKLİYORUM, BAŞKA TAKIMA GİTMEM”-
Mehmet Topuz ise bu soruya şu bomba yanıtı verdi;
“O dönem sadece Fenerbahçe’nin ilgilendiğini söylediler menajerlerim. Ben de sadece öğrenmek istedim. Süleyman ağabey benim sinirimi bozdu.. Benim öğrenmek benim hakkım değil mi? Ben Beşiktaş’la anlaştım. Herkesten fedakarlık bekliyorum. Ben 10 yıl hizmet verdim. Onlardan da fedakarlık bekliyorum. Kayserispor ve Fenerbahçe’de forma giymem mümkün değil..” 

-VARAN 4: SÜLEYMAN HURMA-
Daha sonra programa Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma bağlandı ve öncelikle Mehmet Topuz’la görüşmelerini aktardı;
“Durum şudur; Mehmet Topuz’la söylediği pazartesi gününden daha önce görüştüm.. Kayseripsor’da kalıp kalmak istemediğini sordum. Bize ‘Sen ve başkanım isterse kalmaktan mutlu olacağım’ dedi. Biz de ‘seni tutmak için elimizden geleni yapacağız’ dedik. Pazartesi ekonomik şartları konuşalım dedik ve buluştuk.. Biliyorsunuz ülkede kriz var. Geçen yıl Gökhan’ı sattığımız için iyiydi ekonomimiz. ‘Sana zam yapamayacağız. Hatta başkanımız özveri bekliyor’ dedim. Anadolu futbol tarihinde ödenmemiş bir parayı aldı Topuz.. ‘Bu olmayacaksa aynı ücretle devam eder misin?’ dedik.. Çok ciddi ve büyük bir para istedi bizden.. O hiç konuşulmadı. 4 milyon 200 bin TL istedi. 1 trilyon fazla yani. Bunu hiçbir Anadolu kulübünün ödemesi mümkün değil.” 

-NEDEN “SANA TALİP YOK” DEDİ?-
Mehmet’e söylediği ‘Sana talip yok’ sözünü de açıklayan Hurma; “Hiç satacağımızı deklare etmediğimiz için hiçbir başkan, menajer bize son dönemde kendisi için resmi müracaat yapmadı. Önceki dönemlerde doğrudur vardı teklifler. Ama biz kararlılık gösterince 1 yıldır buna benzer bir teklif almadık.. ‘Sana bir teklif yok’ derken, bunu söyledim. ‘Bu pazartesinden önce kendisine teklif yaptık’ diyen varsa çıkıp söylesin, biz de kamuoyundan özür dileyelim. Biz kendisine ‘git dinlen, telefonunu kapat, biz seni arayacağız’ dedik. ‘Real Madrid’le bile mücadele edeceğim, seni vermek istemiyorum’ dedim kendisine. 

-“BEŞİKTAŞ’I BİLSEYDİK..”-
Fenerbahçe’nin devreye girme dönemini de açıklayan Hurma; “Salı günü Aziz Yıldırım aradı ve görüşmek istedi. Milli maç dolayısıyla başkanımız kendisiyle görüşemedi. 1 gün sonra da görüştü. Fenerbahçe’yle görüşürken Beşiktaş’la görüştüğü yönünde fikrimiz yoktu. Bize ‘Lütfen anlaşacağım kulübe dayatmayın zorluk çıkarmayın’ dedi. Kulüp ismi vermedi. Ben de ‘Sen şimdilik dur, biz elimizden geleni yapacağız.. Ya senin istediğini yaparız ya da makul ücrette kalırsın’ dedik.. Hatta ‘1 yıl kaldı mukavelen, kulüp olarak para kazanamazsınız dersen, ona da saygı gösteririz’ dedik. Biz eğer Beşiktaş’ı biliyor olsaydık Fenerbahçe’ye söz vermezdik. Biz de televizyondan öğrendik Beşiktaş’la anlaştığını.” dedi.

-“SÖZÜMÜZ FENERBAHÇE’YE! BEŞİKTAŞ UCUZA KAPATMAK İSTİYOR!”-
Mehmet Topuz’un Beşiktaş’a gitmeyeceği konusunda kulüp olarak ısrarlı olduklarını çünkü sözlerinin Fenerbahçe’ye olduğunu kaydeden Hurma;
“Mehmet Topuz nasıl söz verdiyse, Kayserispor kulübü de sözünün arkasında durmak zorundadır. Beşiktaş kulübü ‘Ben Beşiktaşlıyım’ diye açıklama yaptırarak futbolcuyu arzu ettiği fiyatta almaya çalışıyor. Bunun Türkçesi budur. Bizim duruşumuz da budur Bu işin bedeli varsa bunu ödemeye de hazırız. Fenerbahçe olmazsa biz o mukavelenin gerekliliğini sonuna kadar getirmeye hazırız. Beşiktaş’a problem çıkartma, Mehmet’i arzu ettiği yer dışında tutmak istemiyoruz elbette.. Ayrıca ben hiçbir oyuncuyu yok etme adına bir şey söylemem. Kendisinin gelişimine de çok katkı veren biriyim, bunu da kabul edecektir. Ama son dönemde olanlar, Mehmet’i de bizi de zor durumda bırakmıştır..”

-“TOPUZ FENER’E GİTMEZSE, TAKIMDA KALACAK”-
Hurma “Fenerbahçe vazgeçene kadar bu sözün arkasında durmak istiyoruz” derken şöyle devam etti,
“Artık bizim için yapılacak yok, ne söz verdiysek odur. Rakamlar var ortada ama bunu şuan söyleyemeyiz. Fenerbahçe’yle 1 oyuncu alma yönünde anlaştık. Bu ismi de tam olarak belirlemedik. Yıldırım Demirören bey de başkanı aradı. Sayın başkanımız da şu ifadeyi kullandı; ‘Sizi incitmek istemiyoruz. Pazartesi gününe kadar F.Bahçe’ye söz verdik. Caymadan sizinle konuşmamız etik değil’.. Yani ‘O gün geçsin, daha sonra masaya otururuz’ dedik. Başka takımların yaptığı gibi o takımdan bu takıma da gidebilirdik.. Ama yapmadık. Bizim Mehmet’le bir mukavelemiz vardır.. Eğer gidemezse, bizim sözleşmemiz üzerinden takımda kalacaktır.. Fenerbahçe’yle prensipte anlaştık. Sayın başkanımız da biz de oyuncuya saygı duyuyoruz. Biliyor olsaydık söz de vermezdik. Ama kulübün menfaatlerini düşünmek zorundayız”

-“MEHMET’E ULAŞAMADAN, BEŞİKTAŞ’LA ANLAŞTIM” DEDİ!-
Bu arada Ahmet Çakar yine önemli bir soruyla; Fenerbahçe’yle kulüp olarak anlaşmalarına rağmen neden Mehmet Topuz’u bilgilendirmedikleri yönündeki sorusuna ise Hurma şu yanıtı verdi;
“Fenerbahçe’nin Mehmet Topuz’la konuştuğunu biliyorduk. Aziz Yıldırım’ın ifadeleri var.. Kendisine ulaşacağımız sırada ‘ben Beşiktaş’la anlaştım’ dedi. Biz ‘anlaştım’ demeden önce sorduğumuza ‘gitmek istemiyorum’ deseydi, yine sorun yoktu.. Bizim kimseye kullanma niyetimiz yok. Zaten olsaydı durum bu hale gelmezdi..”

-VARAN 5: “YILDIRIM DEMİRÖREN”-
Hurma’nın “Beşiktaş ucuza kapatmak istiyor” sözleri ve stüdyoda “etik davranmadı” konuşulanlarının ardından ise programa Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören bağlandı.

“Beşiktaş’ın etik değerlere uymadığı sözleri üzerine bağlandım” diyen Demirören “Sayın Hurma’nın sanırım olaylardan haberi yok” diyerek şunları aktardı. 

-“FUTBOLCUYLA KONUŞACAĞIZ DEDİK”-
Demirören Kayserispor Başkanı Recep Mamur’dan aldığı izni anlatarak bu konuda “Çarşamba günü 10.30’da Recep başkanı aradım ve söyledim. Mamur da Fenerbahçe’ye sözü olduğunu bize söyledi. Ben de ‘size ve Fenerbahçe’ye saygımız var ama futbolcunun da söz hakkı var’ dedim. ‘Ben futbolcuyla konuşacağım, kararı ona soracağız ve siz de ona saygı göstereceksiniz’ dedim. Perşembe günü buluştuk ve konuştuk Mehmet’le.. Beşiktaş etik değerlere uymuştur” açıklamasını yaptı.


-“FENERBAHÇE’NİN TEKLİFİNDEN AZ PARAYI KABUL ETTİ”-
Mehmet Topuz’un Beşiktaşlı olduğunu ifade eden Demirören şöyle devam etti;
“Mehmet Fenerbahçe’nin teklifinden daha az bir teklifi kabul etmiştir. Tek sebebi ise Beşiktaşlı olmasıdır. Artık bir gerçek var.. Futbolcu fikrinin beyan ettikten sonra kulüple anlaşılmaz. Beşiktaş para kesmek için değil, Fenerbahçe kulübünden daha çok para vermek için hareket eder. Ama bu tartışmalar içinde Türk futbolu Mehmet Topuz gibi bir oyuncuyu kaybetmek üzeredir. Futbolcu mal değildir. Hiçbir kulüp bir oyuncuyu istemediği kulübe veremez.. Aydın halen Beşiktaş’ın oyuncusudur, biz veremedik.."

-“KAYSERİSPOR, F.BAHÇE’YE VEREMEZ! BEŞİKTAŞ FORMASI GİYECEK!”-
Beşiktaş ve Fenerbahçe hakkında konuşurken dikkat edilmesi gerektiğini belirterek “Yoksa bu laflar çok kötü yerleri bulur diyen Demirören sözlerini şöyle noktaladı;
“Kayserispor’un böyle bir yetkisi yok, veremezler bonservisini. Fenerbahçe’yle prensipte anlaşmıştır sadece. Biz kimseyi ayartmadık. Mehmet Topuz Beşiktaş’ı istedi. Ayarttılar gibi kelimeler çok yanlış. Başkanı da aradım konuştum.. Ama Mehmet Topuz Beşiktaşlıdır, bu sene Beşiktaş forması giyecektir..” 

-VARAN 6: MEHMET TOPUZ’UN MENAJERİ-
Daha sonra programa Mehmet Topuz’un menajerlerinden olan Metin Korkmaz bağlandı ve bomba sözler sarfetti;
“Antalya’ya gittiğimde Mehmet’in Aziz Yıldırım’la görüşmesinden mutsuz ayrıldığını gördüm. Başkan bize ‘Atlayın gelin’ dese Mehmet şuan Fenerbahçe’deydi. Ama Beşiktaş devreye girdikten sonra bir kere bile görüşmedi Fenerbahçe’yle.. Menajerler ortalığı karıştırıyorlar sözlerine üzüldüm.. Mehmet Topuz’un Rıdvan’la görüşmesinden haberim olmadı. Rıdan Dilmen’in arkadaşı Tuncay bey’le ilişkim yok. Ama hangi futbolcu Rıdvan Dilmen’i aramaz. Fenerbahçe’nin kendisiyle hangi boyutta ilgilenip ilgilenmediğini öğrenmek istemiş. Çocuk bana ulaşamayınca Rıdvan Dilmen’e gitmiş.. Fenerbahçe’yle olan yakınlığından dolayı aramış.. Bu gayet doğal.. Süleyman Hurma’nın sözleri üzerine o psikolojisi ile Fenerbahçe’nin ciddi olup olmadığını öğrenmek istemiş.. Beşiktaş talip olmadan önce Aziz Yıldırım bizi o gün çağırsa imza atardık. Ama Beşiktaş devreye girdi. Neredeyse Kayserispor’la aynı parayı verdi.. Yemin ediyorum 2 katını verdi Fenerbahçe..” 

 

-VARAN 7: AZİZ YILDIRIM!-
Aziz Yıldırım tüm bu konuşmaların ardından bağlandı ve menajer Metin Korkmaz’ı payladı, Mehmet’in “Fenerbahçeliyim” dediğini iddia edip, bu işin peşini bırakmayacağını ifade etti.
“Herkes konuşuyor. Basit konularda konuşma yapıyor” diyen Yıldırım, transferde şartları olduğunu ifade ederek; “FIFA ve TFF şartları vardır. Sözleşmesi bitmek üzere olan bir oyuncuyu transfer ederken 6 aydan önce oyuncuyla görüşemezseniz. Müsaade almanız gerekir. Biz bu transferle ilgili görüşmeyi daha önce defalarca sayın başkanla yaptık. ‘Evet’ demediği için de transferi yapamadık. Son olarak lig bitiminden itibaren Recep Mamur’a sordum. Henüz karar vermediğini, futbolcuyla konuştuktan sonra kararını vereceğini söyled, müsaade istedi. Ama bu sürede Rıdvan Dilmen ve birkaç benimle yakın olan insan, Mehmet Topuz’un benimle görüşmek istediğini söylediler. Ben de arayıp kendisine ‘Herkese aratıyorsun, biz seni alacağız. Ama önce başkanla olan sorunu çözeceğiz’ dedim. Onla anlaşınca transferi yapabileceğimizi söyledim.” dedi.. 

-“BANA ‘1 SENE OYNAMAM GELEYİM’ DEDİ”..-
Daha sonra Topuz’un kendisine “Bana ‘Atlayayım geleyim, 1 sene oynamam’ dedi. Bugün Beşiktaş’la olan her şeyi söyledi. Ben ise bunu yapamayacağımı söyledim” diyen Yıldırım şöyle devam etti;
“Ben ‘bunları halledince konuşacağım seninle’ dedim. Sonra ‘Bu menajerler senin mi’ diye sordum, ‘hayır ben onlarla imza atmadım’ dedi. Sitem ettim beni aramasına”..

-“İSTESEM ALIRDIM”-
“Bunlar profesyonel futbolcular. Bunları baskı altında tutmasınlar” diyen Yıldırım, "Duydum ki Beşiktaş'la anlaşmış. Çocuğu serbest bıraksınlar, 10 gün kendi kendine gezsin. Bakalım hangi takımı tuttuğunu kendisi açıklasın. Üzmeye gerek yok. Baskı altında tutmasınlar, otele götürüp eskisi gibi saklamasınlar. Ben istesem onu da yapardım. Ama yakışmıyor bize. Kurallar var. FIFA kuralları var." diye konuştu.

-“ŞİKE YAPANLAR MENAJERLER”-
Yine de futbolcuyla 2. kademede görüşmek gerekirken, zaten konuştuk. Menajer ‘2 katı verdi Fenerbahçe’ diyor.. Yalan söylüyorlar. Para konuşmadım. Menajerle muhatap olmam.. Bunların menajer olma şansları da yok . Bunla ilgili geniş açıklama da yapacağız. Çözeceğim bu işi de. FIFA menajeri ismini kullanıyorlar. Türkiye’de şikenin de bunların üzerinden yapıldığını söyleyebilirim. FIFA’dan alacaklar belge gelecekler artık, öyle hatır-gönül transferi bitecek. Bunun da öncüsü biz olacağız.” 

-“BANA DA 'FENERBAHÇELİYİM' DEDİ”-
Yıldırım ayrıca Topuz’un kendisine de Fenerbahçeliyim dediğini öne sürüp, belki de yılın en önemli transfer olayınca bomba bir söz daha sarfetti.
“Bu çocuk hangi takımı tuttuğunu değil nerde oynayacağını belli etsin” diyen Yıldırım, “Baskı altında olunca Karagümrük’te de oynar.. Fenerbahçe vazgeçsinmiş.. Neden vazgeçiyor? Bütün kuralları uygulatıp kendine yakışanı yapmıştır Fenerbahçe. Oyuncuyu istememe sebebi nedir? Bana Fenerbahçeli olduğunu söyledi. Daha önce söyledi. Bunun menajeri Erdinç'ti. Bizim Sakaryalı Erdinç Şehit. O daha iyi bilir bu konuları. Bize ilk gelmek istediğini söyleyen Erdinç'tir. Bana 1 yıl önce de söyledi Fenerbahçeli olduğunu. Şimdi nereden çıktı Beşiktaş. Baskı altında söylenmiş bir sözdür. Rahat bıraksınlar 1 ay Kayseri'de kalsın bakalım hangi takımlı. Sonuna kadar peşindeyim bu işin..” ifadelerini kullandı. 

-“KARAGÜMRÜĞÜ DE TUTAR”-
“Bir futbolcu için ‘şu takımlı’ diye söylemek yanlıştır, bunlar profesyonel” diyen Yıldırım “Kayserispor’dan bonservisini ayarladık çocuğun. Ama bu saatten sonra zarar görecekse de görecektir. Ceza alacaksa da alacaktır ve bu Türkiye’de bir milat olacaktır.. Yetkisiz insanların transfer yapması kalkacaktır. Kayserispor başkanı ve yönetimine çok teşekkür erdim. Onlar da kurallara göre uygulama yaptılar. Bunları çözemezseniz çocuk serbest kalır. Bütün kanuni uygulamalarımız eksiksiz, biz rahatız.. Çocuğu serbest bıraksınlar, 1 ay sonra ‘Ben Beşiktaşlıyım’ derse bırakırım. Otelde hapis, baskı altında.. Bunlar ayıp. Çocuğa bunları söylerseniz, Vefa’yı da Karagümrüğü de tutar. Bakalım 1 ay sonra nereyi tutuyor.

-"NEDEN BIRAKAYIM?"-
“FIFA ve fedarasyon kurallarını uyguladık biz.. Tanju da oynadı. Ben neden oynatmamayım Mehmet Topuz’u?” diyen Yıldırım kararlığının ortaya koyarken, sözlerini şöyle tamamladı;
“Çocuk zaten bana Fenerbahçeli olduğunu söyledi.. Bu kadar baskı altında şimdi herkes Beşiktaşlı olduğunu söyler.. Geçmişte de söyledi Fenerbahçeli olduğunu. Otelden çıksın bir başkanla görüşsün hangi takımı tuttuğunu açıklar kamuoyuna. Yarından sonra herkes görecek.. Basın toplantısı ile her şeyi açıklayacağım”.. 

Bu arada Aziz Yıldırım’ın sözlerinden sonra Menajer Metin Korkmaz yine konuştu ve “Mehmet hiçbir zaman ‘ben Fenerbahçeliyim’ demedi.. Konuşması sırasında ben yanındaydım ifadesini kullandı. 

-VARAN 8: RECEP MAMUR-
Daha sonra konuşmaya Kayserispor Başkanı Recep Mamur da katıldı ve çok sert açıklamalarla gecenin en bomba yorumlarından birine imza attı.

-“BIRAKACAĞIM”..-
Mamur adeta istifa mesajı vererek başladığı konuşmasında "Konunun içinde olmaktan üzüntü duyuyorum. Futboldan uzaklaşmak istiyorum. Yapamayacağım bu işi” ifadelerinin kullandı..
Mamur daha sonra şöyle devam etti;

-“FENERBAHÇE’YLE ANLAŞACAK”-
“Sezon bitiminde Aziz Yıldırım beni aradı. ‘Topuz meselesini ne yapacağız?’ diye sordu. ‘Ortalık biraz soğusun ben size cevap veririm, ben sizi arayacağım’ dedim. Mehmet’i Kayserispor'da tutmak için tüm imkanlarımızı verdik ama yetmedi. Kendisi tatile gitti. ‘Öncelik sizde’ dedim Aziz Yıldırım'a.. Futbolcuyla anlaşmadan olmaz. Topuz tatile gittiğinde ‘ben seni takımda görmek istiyorum’ dedim. Ama ben O'nu Beşiktaş formasıyla gördüm. Ben bu olayı sizlerden duyduktan sonra, Sayın Demirören beni aradı. Borsaya bildirmişler, görüş almışlar. Protokol de yapıyorlar ve bizim haberimiz yok bundan. Anlaşma şartı yazıyorlar, Demirören beni arıyor.. ‘Benim Aziz bey’e sözüm var, bu görüşümden dönemem’ dedim. Pazartesiye kadar da söz verdim. ‘Eğer pazartesiye kadar bundan vazgeçerlerse Topuz sizin’ dedim Demirören'e.. ‘Futbolcu tercihini Beşiktaş'tan yana kullanırsa ne yaparsınız?’ diye beni aradı Demirören. Bu kuralları FIFA ve TFF belirler.. Biz kendi başımıza bir iş yapmadık. Öncelik hakkı Fenerbahçe'nin.. Topuz anlaşacak Fenerbahçe ile.” 

-SERT SÖZLER VE : “BEŞİKTAŞ’A TRANSFER CEZASI GELİR” İDDİASI-
Mamur siyah beyazlı ekibi bekleyen tehlikeyi de yorumlarken, siyah beyazlı ekibe sert sözlerle yüklendi ve;
“Sayın Rıdvan Dilmen'i neden arıyor Mehmet Topuz, Aziz Yıldırım'a ulaşmak için. Beşiktaş'a transfer cezası gelir eğer kurallara uymazsa. Bana babamsın, ağabeyimsin sen ne dersen o olur dedi Mehmet. Bana yetki vermiştir. Beşiktaş bu futbolcuyu Kayserispor'dan alamaz. Beşiktaş'ın bazı engelleri aşmış olması gerekiyor. Bunları söylemek istemiyorum. Beşiktaş diğer takımlardan nasıl transferler yapıyor? Her şey ortada. O transferlerin nasıl yapıldığına baksınlar. Beşiktaş Anadolu'dan nasıl transferler yaptı önce onlara baksınlar. Para önde gelmiyor. Futbolcuyla anlaşmak koşuluyla önceliği Fenerbahçe'ye verdik. Biz Topuz'dan vazgeçmiş değiliz ki, gerekirse 1 yıl daha Kayserispor'da oynar. Ben Demirören'i aradım, ‘benimle salı gecesi konuşuyorsun televizyona çarşamba diyorsun niye böyle yapıyorsun dedim’ demin. Menajerler Pazartesi günü Kayseri’deydi ve görüşmeler başlamış. Ben Aziz Yıldırım'la hep görüşüyorum. Öncelik hakkı Fenerbahçe'de diyorum. Para+Gökhan Emreciksin doğrudur.” dedi. 

-“DOĞUŞTAN FENERLİYİM” DER-
“Giyer formayı ‘Doğuştan Fenerbahçeli'yim’ der” sözleriyle Mehmet Topzu’a mesaj gönderen Mamur;
“Fenerbahçe'de forma giymek istemeyen oyuncu sayın Rıdvan Dilmen'i arar mı? Kayserispor'a geri dönerse tüm şartlarımızı zorlarız, oyuncumuza sahip çıkarız. Demirören izin almadan benim oyuncumla anlaşmış, forma giydirmiş. Ben net bir şekilde söylüyorum. Futbolcuyla anlaşıyor sonra beni arıyor. Çarşamba gecesi beni aradı. Benimle görüşmeden önce oyuncumla anlaşıyor ve sonra beni arıyor. Asistanı benim asistanımı arıyor ve telefonumu istiyor. Ben bu masada olmak istemiyorum. Ben kulüp başkanlığından iğreniyorum diye başladım söze biliyorsunuz. Topuz benim evladım. Ondan çok memnunum. Çok seviyorum. Hiç rahatsız değilim. Ben O'nu pazara çıkarmadım ki. Öyle olsa Fenerbahçe'ye giderim, Beşiktaş'a giderim. Gelsin Beşiktaş'ta alacağından daha fazlasını vereyim hem de kuruşu kuruşuna bizde oynasın. Kemal Kapulluoğlu bağlansın hangi gün anlaştığını söylesin. Konuşmalarımda çelişki yok benim" dedi. 

-VARAN 9: DEMİRÖREN – ÇAKAR: BÜYÜK KAVGA-
Recep Mamur'dan sonra programa telefonla bir kez daha bağlanan Demirören ise şöyle dedi: "Ben Recep Mamur'un üzüntüsünü anlıyorum. Kafası karşık olabilir. Ben kendisini çarşamba günü 10.30 gibi arayıp Mehmet Topuz'la ilgilendiğimi söyledim. Benim oyuncu tercihine de saygım var dedim. Hiçbir başkan hiçbir oyuncu için yalan konuşmaz" 

Bu arada Yıldırım Demirören, "Sayın Recep Mamur ya da Yıldrım Demirören'den bir tanesi doğruyu söylemiyor" lafını sarfeden Telegol yorumcusu Ahmet Çakar'a, "Ahmet Hoca'ya teessüf ederim" diyince ikili arasında büyük gerginlik yaşandı.

-“TEESSÜF” VE “PAF TAKIMLA ÇIKARSINIZ” GÖNDERMESİ”-
"Hiçbir başkan hiçbir oyuncu için yalan konuşmaz" diyen Yıldırım Demirören, "Sen bana teessüf edemezsin" dedi. Ahmet Çakar da bunun üzerine "Siz de PAF takımıyla sahaya çıkarsınız" cevabını verdi. Demirören'in, "Siz de başka Çakar'la çıkarsınız" lafı üzerine araya programın sunucusu Serhat Ulueren girdi. 

-“TÜRK FUTBOLU İÇİN TEHLİKELİSİNİZ..”-
Yıldırım Demirören, son olarak Çakar'a, "Ne kadar tehlikelisiniz Türk Futbolu için. Reyting için yapıyorsunuz" dedi ve programdan "İyi geceler" diyerek ayrıldı.

-KEMAL KAPULLUOĞLU-
Bu arada konuşmada adı geçen Kemal Kapulluoğlu ise Yıldırım'ın ardından canlı yayına bağlanarak;
"Benim görüşümü Perşembe günü istediler. Mehmet Topuz'un formayı girydiği gün Cuma günü. Perşembe gününden önce haberim olmadı bu anlaşmadan. Benim yorum yapmam doğru olmaz. Keyifli bir noktada değiliz. Eğer futbolcu kulübün anlaştığı takıma gitmek istemezse, kulüp de oyuncuyu gitmek istediği takıma vermezse, oyuncunun kulübünde kalma ihtimali daha yüksek. Eğer Fenerbahçe ile sözleşme yaparsa, Fenerbahçe'de oynaması için bir sakınca gözükmüyor" dedi.

-VARAN 10: "DEMİRÖREN YENİDEN BAĞLANDI"-
Ahmet Çakar'ın Kemal Kapulluğlu'nun konuşmasının ardından "Ya Mamur, ya Demirören yalan söylüyor" demesi üzerine yayına 3. kez bağlanan Demirören, "Bir kulüp başkanına "yalan söylüyorsun" denmesini kabul etmiyorum. Sayın Mamur, Türkiye'nin zorda kalmış, kafası karışık tek adamı. Tarihleri karıştırmış olabilir" dedi.

-YILDIRIM'A CEVAP VERDİ!-
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Mehmet Topuz'un baskı altında tutulduğu yönündeki açıklamalarına da cevap veren Demirören, şöyle konuştu:
"Beşiktaş adam kaçırıyormuş, otelde korumalar bekliyormuş... Mehmet Topuz tatilde. Dileyen, isteyen gidip görebilir. Beşiktaş adam kaçırıyor gibi laflar yakışmıyor, nerede yaşıyoruz. Herkes kendine çeki düzen versin. Adam kaçırmak falan olmaz. Türkiye'de tek kararı verecek oyuncudur. Herkesin menfaatine göre oturur görüşürüz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları