Web Analytics
Gökhan Ünal; Kayserispor'da Oynarken Galatarasay ile Anlaşmıştım.
Gökhan Ünal; "Ben en çok Galatasaray'dan teklif aldım. Kayseri'de oynarken yurtdışından da çok teklif almıştım. 'Galatasaray'da oynamak istiyorum' diye demeç vermiştim,

Gökhan Ünal; Kayserispor'da Oynarken Galatarasay ile Anlaşmıştım.

 Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup ettikleri mücadelede 1 gol atan Balıkersirsporlu Gökhan Ünal, Lig Radyo'ya açıklamalarda bulundu. Golcü oyuncu, Kayserispor'da gol kralı olduğu dönemde Galatasaray ile anlaştığını, ancak yönetimin gitmesine izin vermediğini itiraf etti. İşte Gökhan'ın o açıklamaları:

G.SARAY'DAN TEKLİF ALDIM

"Ben en çok Galatasaray'dan teklif aldım. Kayseri'de oynarken yurtdışından da çok teklif almıştım. 'Galatasaray'da oynamak istiyorum' diye demeç vermiştim, çünkü kendime hep yakın hissetmişimdir. Ama Galatasaray'da hep benden çile çekmiştir, çoğu maçlarda golüm vardır. Hatta ben Kayseri'deyken Trabzon'a gitmeden önce Galatasaray ile anlamıştım. Ama o zamanki başkan beni vermemişti Galatasaray'a. Bayağı sıkıntı yaşamıştık. O zaman Adnan Polat ile oturup konuşmuştuk, anlaşmıştık. Hatta o zaman Haldun Üstünel de yönetimdeydi, biz anlaşmıştık ama kısmet değilmiş, olmadı." "Futbolcuyu herkes 'mal' olarak görmeye başladı. Aslında futbolcuya nereye gitmek istediği sorulmalı ve değerine de gitmeli. Bir futbolcu değerini buluyorsa, orada da miadını doldurduysa gitmeli."

DAHA İYİ SEVİYEYE GELECEĞİZ

"Sezon başı Ankaraspor'dan ayrıldıktan sonra teklif geldi, Ankaraspor'da 5 ay kiralık oynamıştım. Değerlendirdim ve kabul ettim. Geldiğime hiç pişman olmadım. Takımıyla, taraftarıyla, şehriyle çok güzel. Her şey yolunda gidiyor." "Balıkesir'in lig hasreti vardı. 40 yıl aradan sonra çıktıktan sonra, alınan ilk mağlubiyet taraftarı etkiledi, ama şunu unutmasınlar ki, takım yeni kurulmuş bir takım. Önümüzdeki maçlarda takım daha iyi seviyeye gelecektir. Lige yeni çıkan takımların ilk hedefi, ligde kalmak olur, Balıkesir için de bu böyle. Galatasaray galibiyetiyle başladık, sistem oturdukça devamı gelecektir." "Ben kendime bir kota belirlemedim. Vücudum el verdiği sürece oynamaya devam edeceğim. Yaşım 32, futbol için en güzel yaş aslında. Gençlik çağındaki kadar dinamik olmuyoruz ama en tecrübeli çağımızda oluyoruz. Balıkesirspor bana kapısını açtı, hem 100'ler kulübüne girmek istiyorum hem de elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum."

'SORUNLU FUTBOLCU' İMAJI YERLEŞTİRDİLER

"Şu an 95 goldeyim. Trabzonspor'da çok sıkıntı yaşadım, oradan Fenerbahçe'ye gittim, orada da sıkıntılar devam etti. Oynattılar, oynatmadılar. Eski takımım Kayseri'ye gittim, orada yaşadığım sıkıntılar… Sonra Karabük'e gittim, Karabük'te yaşadığım sıkıntılar… Bunlar hem futbolumu hem atacağım golleri etkiledi. Sonuçta ben Trabzonspor'dan ayrılana kadar hep 15 gol barajını aşan bir futbolcuydum. Ama nedense Trabzon'dan ayrıldıktan sonra üstüme 'sorunlu futbolcu' imajı yerleştirmeye çalıştılar, ki ben hiçbir zaman sorun çıkartan futbolcu olmadım. Burada sadece futbolu düşünüyorum. Hocam da çok yardımcı oluyor. Önümde daha 2-3 yıl, yüzler kulübüne gireceğim."

ADIMI HATIRLATMAYA ÇALIŞIYORUM

"Ben Kayseri'de oynarken, devre arası ayrılmak istemiştim ama izin vermemişlerdi. 2. Yarı başladığında, transfer sezonu bittiğinde beni kadro dışı bıraktılar. Bu beni çok etkiledi, çünkü 2 ay idman yapamadım. Sonra Karabük'le anlaştım. Hiçbir sıkıntım yoktu. Dönemin hocaları bir anda yüklenince kemik ödemi oldu. Spor ayakkabı bile zor giyiyorsunuz. Yürüyemiyordum, 5 ay böyle geçti. Vücut dengesi bozulunca, hayatımda yaşamadığım sakatlıkları yaşamaya başladım. Hepsini atlattım ama oynamadığım sürede göz önünden uzakta kalınca, futbolcu için bu çok kötüdür. Benim de öyle bir dönemim oldu. Ben şimdi tekrar adımı hatırlatmaya çalışıyorum, gerçi attığım gollerle kolay unutulacağını sanmıyorum." "Futbol devamlı değişiyor. Eskisi kadar Türkiye'de kolay değil. Güce dayalı olduğu için, forvet oyuncuları için gol atmak zor oluyor. Üst üste gol attığınızda da buna önlem alınmaya başlanıyor. Futbol ne kadar kaliteli olursa, lig de o kadar güzel olur." "Şu anda bana güvenen bir hoca var, bana güvenini ilk gün belli etti kaptanlığı vererek. Biraz da hocam için oynuyorum, onu mahcup etmek istemiyorum. Lig temposuna alışabilmem için birkaç hafta daha lazım. Ondan sonra herkes eski Gökhan'ı izleyecek."

F.BAHÇE'DE AFOROZ EDİLDİM

"Fenerbahçe'de genelde santrafor yabancı oluyor. Fenerbahçe'de yabancı forvet algısı var. Ben gittiğimde Daum vardı. Ben Trabzon'dan gittiğimde sürekli oynayan bir oyuncu olarak gitmiştim. Semih Var, Guiza var, Alex'i ikisi de çok iyi tanıyor demişti. Aykut Kocaman ile konuştum, seneye her şey değişecek demişti. İki maçta oynadım, iyi de oynadım. Bir baktım 17 maç geçmiş, toplasanız yarım saat süre almışım. Bir anda aforoz edildim orada. Bir pişmanlığım yok ama keşke yaşanmasaydı bunlar." "Ne yapılan eleştirilere ne de maçta kaçırdığım pozisyonlara çok takılıp kalmıyorum."

Gökhan Ünal Balıkesirspor Forması Giydiği Dönemler

Gökhan Ünal Balıkesirspor Forması Giydiği Dönemler

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!