Web Analytics
FIFA Kulüpleri Koruma Programı-Berkay Türkmen
FIFA, 2012 yılının Mayıs ayında Budapeşte’de yaptığı 62. Kongresinde, futbolcuların sakatlıkları nedeniyle kulüpleri tazmin etmek için oluşturulan Kulüpleri Koruma Programı’nı onaylamıştı.

Program kapsamında, uluslararası maç takvimi dahilinde oynanan A Milli maçlarında sakatlanan futbolcuların maddi zararı Kulüpleri Koruma Programı’ndan karşılanıyor.

Eğer bir futbolcu, A Milli Takım kampında sakatlanırsa, bu program çeşitli kapsam sınır ve şartları içinde, futboldan uzak kaldığı geçici süre için ücreti kulübüne ödeniyor.

FIFA tarafından maddi ödeme yapılacak maçlar, FIFA uluslararası maç takvimi dahilinde oynanan maçlarda ve FIFA Futbolcu Statüleri ve Transferleri Talimatı’nda belirtilen serbest bırakılma dönemlerini içeriyor.

FIFA’nın yaşanan sakatlık durumlarında kulüplere ödeme yapması için sakatlığın 28 günden uzun olması gerekiyor. İlk 28 gün için ödeme yapılmıyor.

Program bir futbolcunun tek bir sakatlığı için maksimum 7.5 Milyon Euro ödeyebiliyor. Bu rakam bir gün için en fazla 20.548 Euro olabiliyor.

Sakatlık yaşayan futbolcunun yıllık garanti ücreti baz alınarak yukardaki hesaba göre kulüplere günlük ne kadar ödeneceği hesaplanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu ilk kez Şubat 2011’de hayata geçirdiği “milli takım futbolcularının sigortalanması” poliçesini her yıl yeniliyor. İngiliz HCC-Houston Casualty Company tarafından yapılan sigorta, oyuncuların A Milli Takım kampında olduğu tüm dönemi kapsıyor.

FIFA’nın 7 Mart 2019 tarihinde federasyonlara gönderdiği mektupta konuyla ilgili tüm bilgileri bulmak mümkün: https://resources.fifa.com/image/upload/1664-fifa-club-protection-programme-2019-2022.pdf?cloudid=j9hr7w5cegzfijyoycma


Berkay Türkmen

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!