Web Analytics
Erhan Asal: Kayserispor İçin Galatasarayı Reddettim-Ayhan Baynal
Bu haftadan itibaren her hafta bir futbolcu röportajını yayınlamaya başlayacağız. Bu haftaki konuğumuz Erhan Asal.

Erhan Asal: Kayserispor İçin Galatasarayı Reddettim.

 Bu haftadan itibaren her hafta bir futbolcu röportajını yayınlamaya başlayacağız.

Bu haftaki konuğumuz Erhan Asal.

Erhan Asal, Kayserispor’a 1976-1982 dönemlerinde forma giydi.

Defansta, Gıyasi Tokoğlu ile yıllarca iyi bir ikili oldular.

Ayhan Baynal: Kendinizi kısaca tanıtırmısınız?

Erhan Asal : 1952 Tokat doğumluyum. İlk ve orta eğitimimi Tokat’ta aldım. Üniversiteyi ise Ankara’da tamamladım. Eşim Ankaralı. Kendisi de benim gibi emekli beden eğitimi öğretmeni, halk oyunları uzmanı. Bir oğlum var. Bilgisayar mühendisi ve IKWTS Wing Tsun eğitmeni.

Kayserispor bir maça çıkarken,Önde Kaptan Erhan Asal, hemen arkasında Metin Kurt ve Rıdvan Çeçen takip ediyor.

 Ayhan Baynal: Hocam Futbola Nasıl ve nerede başladınız?

Erhan Asal: Futbola mahalle arasında oynayarak başladım. Daha sonra lise takımı ve Tokat amatör ligi GOP takımında oynadım (14-15 yaşlarında). 1968’de Tokatspor kurulunca Tokatspor’a geçtim. (yaş 16,17).

Ayhan Baynal: Futbola başladığında ailenin desteği nasıldı?.

Erhan Asal: Önceleri okul aksadığı için razı değillerdi. Daha sonra hem iyi oynamam hem de derslerde iyi bir performans göstermem nedeniyle, dersleri aksatmamak şartıyla babam izin verdi. Kendisine hem okuyup hem futbol oynamaya söz verdim. İlk maaşımı babama vermek istediğimde gözleri yaşardı,almadı. Bundan sonra hep kontrol altındaydım (gıda, dinlenme, uyku). Ve sözümü tuttum.

 Ayhan Baynal; Erhan Hocam hangi takımlarda forma giydiniz?

Erhan Asal: Tokat GOP amatör(2 yıl), Tokatspor(5 yıl), Kırıkkale(2 yıl), Kayserispor(6 yıl), Ankara Sitespor(3 yıl).

 

Hürriyet Gazetesi Yılın Futbolcu ödülünü alırken.

 Ayhan Baynal: Kayserispor’a transferiniz nasıl gelişti ve sonuçlandı?

Erhan Asal: Biraz karışık. Kırıkkale-Mersin maçındaki olaylar sebebi ile 18 ay ceza aldım. Okuldan arkadaşım Ahmet Koncan (Lakabı Hans) seni Kayseri’ye götüreceğim dedi ve böylece Üveyiz baba’nın (Üveys Molu) bürosunda buluştuk. Önce cezamı sordular. Bir şey yapmadığımı söyledim sonrasında anlaştık. İmzalamamı istediler. Ben cezam kalkmazsa imzalamam para da almam dedim. Üveyiz Baba “cezan kalksa da kalkmasa da seni alacağız” dedi. Böylelikle anlaşma sağlandı ve sezon Talas’daki kamp ile başladı. Birkaç gün sonra akşamüstü Ankara’dan bir arkadaşım geldi. Okulda bir dersin imtihanları iptal oldu yarın tekrarlanacak dedi. Osman Erköse başkan ve Şükrü Ersoy hocamdan izin alıp Ankara’ya geldik. Yolda bana benim tanımadığım kişilerin Galatasaray’ın idarecisi olduklarını, beni almak istediklerini söyledi. Ankara’da Emek semtinde bir lokalde konuştuk. Ama ben Kayserispor’a söz verdim dedim ve Kayseri’ye geri döndüm. Cezam 18 aydan 5 maça indi. 3 maçı Kırıkkale’de, 2 maçı da Kayseri’de çektim. İlk Kayserispor formasıyla maçım, Kırıkkalespor ile Kayseri’deydi.

 Ayhan Baynal: Futbol Oynadığınız dönemlerdeki Kayserispor’u nasıldı?

Erhan Asal : O günkü kadroda hayal bile edilemeyecek isimler vardı. Galatasaray’dan Metin Kurt, Enver Ürekli, Mustafa Ergücü, Yılmaz Yavman, Fenerbahçe’den Canan Açıkgöz, Erdinç ve ismi futbol piyasasında duyulan diğer futbolcular. O sene iyi oynadık ama şanssızdık. Her idmanda Metin ağabeyi izlerdim. Sade ama müthiş etkili idi. Bana antrenman sonraları maçlarda bire bir kaldığımda ne yapmam gerektiğini öğretirdi. Hala aklım almıyor, Metin Kurt gibi bir insan, bir futbolcu nasıl bırakılır. Zaten Türkiye kupası maçında Galatasaray’a kendisi sahada anlattı.

 Ayhan Baynal: İzmir'de oynanan Ankaragücü-Kayserispor 0-3 maçın psikolojisini maç gecesini ve sonunu ve Kayseri'ye gelişinizi?


Erhan Asal : İzmir’de oynanan Ankaragücü maçı havasını o ana kadar hiç yaşamamıştım. Her yerde bu maçı konuştuk. Beyinlerimizde tek bu maçı almak için yapmamız gereken şeyler vardı. Maçı kazanınca böylelikle sırtımızdan büyük bir yük kalktı. Hepimizde Kayseri’li spor sevenlere borcumuzu ödemenin rahatlığı ve mutluluğu vardı. O gece unutulmayacak bir geceydi. Kayseri’ye dönüşte taraftarlarımızın coşkusu ve sevinci harikaydı. Şu anda aynı coşkuyu yaşıyorum.

 Ayhan Baynal: Unutamadığınız maç hangisi?

Erhan Asal : Her zamanki gibi şampiyon olmak için 1978’de Allah rahmet eylesin Tamer Kaptan ile yola çıktık. Çok yorucu idman yapıyor çok çalışıyorduk. İlk devre Kocaelispor maçı (onlar da Şampiyonluğa oynuyor) bizim için çok önemliydi. Maç başladığında zor geçecek diyorduk. Devre 4-0 galibiyetimizle bitti. Biz sevinç içinde soyunma odasına gittik. Biraz dinlendikten sonra, Tamer hocam: “Tamam 4-0 öndeyiz ama istediğim futbolu oynamıyorsunuz“ diyerek bizi fırçaladı. İstediklerimi yapacaksınız dedi ve maç 8-0 bitti. Bir gol var ki hocamızı çok mutlu etti. Devamlı çalıştığımız varyasyonla attık. (Nadir yapılan bir hareket, sağ bek sıfırdan ortaladı, stoper gol yaptı) bütün goller çalışılmış hareketler sonunda atıldı. Tamer hocam maç sonu bütün arkadaşlara sarılıp öptü. Daha önceleri sadece tebrik ederdi, böyle candan sarılıp öpmezdi.

Ayhan Baynal: Kayseri’de futbol dışında neler yapardınız?

Erhan Asal : Her gün antrenmandan sonra dostlarla oturup çay içerdik,muhabbet ederdik. Başka birşey yapmazdım. Bizim bir grubumuz vardı. Akşamları gece 11’e kadar o gruptan birisinin evinde toplanır, konuşur ve king oynardık. Bir günün mütealası bu.

 Ayhan Baynal: Kayseri’de en çok neyi özledin?

Erhan Asal : Galibiyetten sonra taraftarların bizi kutlamasını..

Bir maçta attığı gol. Sanırım Kocaelispor maçı

Ayhan Baynal: Kayserispor’dan ayrıldıktan sonra hangi takımlarda futbol oynadınız?

Erhan Asal : Kayseri’den sonra Ankara Site Spor’da oynadım. Ve 3 yıl sonra futbolu bıraktım. Beden Eğitimi Öğretmenliği’ne başladım.

Erhan Asal tüm pozisyonlara gözünü kırpmadan girerdi.

 Ayhan Baynal: Hocam hastalığınız ne zaman başladı ve nasıl gelişti?.

Erhan Asal : Kayseri’de futbol oynarken bir maçta (Düzce) rakiple havadan yere düştük. Bir an çok acı oldu ama çabuk geçti. Maça devam ettim. Hafta içi belimde ağrılar oldu, dayanamadım. Gıyasi ile doktora gittik. Doktor kuyruk sokumu kemiği kırılmış dedi (o zaman MR yok). Bunun tek çaresi kemikleri yapıştırmak dediler. Razı olmadım ama doktor şart dedi. Ve böylelikle tedaviyi oldum. Ağrılar geçti. Ozaman oluşan kanama alınsaymış ur oluşmaz, hasta da olmazmışım. 1995’de, ayak bileklerimde hissizlik başladı. MR çekildi. Doktor omuriliğe baskı var, çok incelmiş, 6 aylık ömrün var dedi. %2 şansla ameliyata girdim. Ve Allah’ın izniyle, eşimin çabalarıyla yaşıyorum (16 yıldır).

Ayhan Baynal: Gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Erhan Asal : Gençlere; spor yapın, hem de okuyun. Şehrinizin takımının her zaman sizlere ihtiyacı var. En büyük gücü sizlersiniz. Zihnen ve bedenen kendinizi hayata hazırlayın.

Ayhan Baynal: Son olarak neler söylemek istersiniz?.

Erhan Asal : Tüm Kayseri’lilere sevgi ve selamlar. Kayserispor.org sitesinin yıllar sonra bizleri hatırlayıp bizlerle birlikte olmak istemesi bizi çok mutlu etti. Ayhan Baynal bizi tekrar eskiye götürdü. Bu vesile ile tüm Kayserispor taraftarı ve sevenlerine başarı ve sağlık dileklerimizi iletirim.

Röportaj . 11 Ekim 2011'de yayınlandı...

ERHAN ASAL'I 25.11.2011'DE KAYBETTİK

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!