Web Analytics
Fahri Tatan,Ben Mal’mıyım İsyanı
Biraz bizler unutkan insanlarız. Dün dediğimizi bugün unuturuz. 17.08.2008 tarihinde BJK'nın bir Fahri Tatan Transferi vardı. Bir hatırlatalım dedik. Karar Sizin.BJK Satınca Transfer, Biz Satınca

Ben Mal’mıyım İsyanı

 Mal.İşte Haber---BEŞİKTAŞ VERDİ, FAHRİ İSYAN ETTİ!Beşiktaş Fahri Tatan’ı 1,6 milyon YTL’ye Konyaspor’a verdiğini borsaya bile bildirdi fakat yıldız futbolcu kulübünün kendi fikrini almadan Konyaspor ile transfer görüşmeleri yapmasına tepki gösterdi. Fahri, “Ortada hiç de hoş olmayan bir durum var. Oynayacak kişi benim ve canım nerede isterse orada oynarım” dedi.

Beşiktaş’ın Avusturya kampı dönüşü Münih-İstanbul uçağında Fahri gerginliği yaşandı. Menajer Sinan Engin, uçak kalktıktan sonra Fahri’ye “Seni Konya’ya sattık” tebligatını yaptı. Bir an şok geçiren Fahri’nin “Bu nasıl iş Sinan abi. Mal mı satıyorsunuz, nereden çıktı bu böyle” diye tepki gösterdiği ve Engin’in ise “İyi fiyat vermişler, başkan da satmış” dediği iddia edildi. Bu yanıta iyice sinirlenen Fahri’nin “Böyle transfer mi olur. Konya benimle konuştu mu, siz bana sordunuz mu? Bu, şimdi mi söylenir;? Biz mal mıyız ki, sormadan bu işler yapılıyor. İnsan, adam yerine koyar ve arar konuşur. ‘Gelir misin’ der, ‘kaç para istiyorsun’ der. Şimdi milyon dolar verseler gitmem. Satabiliyorlarsa satsınlar, alabiliyorlarsa alsınlar” diyerek tepkisini gösterdiği kaydedildi.

mehmettopuzayrılıyor

OLAYLAR BENİM DIŞIMDA GELİŞİYOR

Havaalanında gazetecilere açıklama yapan Fahri, “Tamamıyla benim dışında gelişen olay. Şu an da çok net bir bilgi sahibi değilim. Kime sorduysam da çok net bir bilgi alamadım. Ama ortada hiç de hoş olmayan bir durum var. Çok bilgiye sahip olmadan konuşmak ta yersiz. Uçaktan indiğin de ‘Fahri Konya ile iki yıllık anlaşma sağladı’ mesajı gelirse, ortada gerçekten düşünülecek çok şey var demektir. Benim hangi kulüpte oynayıp oynamayacağım kesin değil ama ben istemediğim bir yerde kesinlikle oynamam. Biraz da orada oynayacak kişinin, alıp satılan kişinin tabi ki bu eşya değil bir insan görüşlerine danışılması lazım. Sonuçta futbol oynayacak kişi benim. Benim canım nerede isterse orada oynarım. Geçen iki haftalık kamp boyunca da göstermiş olduğum performansı burada bulunan bir çok kişi seyretti. Ben yine her zaman ki gibi elimden geldiğince çalışıyorum. Şu an da söyleyecek bir şey yok.

HERKES KENDİNİ BENİM YERİME KOYSUN

Herkes kendini 5 dakikalığına Fahri Tatan yerine koysun. Bu olayı öğrenene kadar benim kafam da sadece Beşiktaş’a hizmet etmek vardı. Çünkü şu anda Beşiktaş’ın futbolcusuyum. Kamp sürecini de iyi geçirdim. İleride de forma şansı bulacağımı düşünüyordum. Ama dediğim gibi şuan nasıl bir düşüncede olabilirim ki herkes kendini benim yerime koysun gerçekten üzücü.”

Tatan, “Gönderilmeyi hak ediyor musun? şeklindeki soruya, “Gönderilme derken bilmiyorum. Sonuçta herkes buna karar verebilir. Şu anda zaten ortada çok net bir bilgi yok ne söylesem yanlış konuşmuş olurum. O yüzden bugün yarın belli olur” diye cevap verdi.

Memleket

Buda Bugünkü BJK Resmi Sitesinde Mehmet Topuz açıklaması

"TOPUZ İLE 3 YILLIĞINA ANLAŞMIŞTIK"

Bu gelişme üzerine Kulübümüz değerli bir futbolcu olan Mehmet Topuz'u kadrosunu katmak için harekete geçmiş; Başkanımız Yıldırım Demirören önce Kayserispor başkanı ile ardından da futbolcu ile temas kurmuştur. Kayserispor başkanının Başkanımız Demirören ile yaptığı telefon görüşmesinde önceliğin Fenerbahçe'de olduğunu söylemesi üzerine, Başkanımız “Hepimiz futbolcunun kararına saygı duymalıyız” demiştir. Mehmet Topuz ile yapılan 15 dakikalık bir görüşmenin ardından futbolcu 3 yıllığına Kulübümüz ile anlaşmış, Beşiktaşlı olmaktan büyük onur duyduğunu, formayı giymekten şeref duyacağını ifade etmiştir.Ardından tüm kamuoyunun bildiği gibi Mehmet Topuz, 4-5 kere televizyon  kanallarına röportaj vererek, küçüklüğünden beri gönül verdiği takıma kavuşmanın mutluluğu içinde olduğunu, ailece Beşiktaşlı olduklarını, 50 milyon dolar verseler de asla başka bir takımın formasını giymeyeceğini tekraren ifade etmiş ve Beşiktaş formasını giymiştir.Mehmet Topuz bu açıklamaları kendi hür iradesi ile yapmış, Beşiktaş formasını hiçbir zorlama ve baskı olmadan kendi isteği ile giymiştir. Kulübümüz'ün futbolcuya bu yönde baskı uygulaması söz konusu bile değildir. Kaldı ki Mehmet Topuz, ligtv.com.tr internet sitesi ile Kayserispor forması giydiği dönemde yaptığı röportajda da muhabir Erdem Erol'a Beşiktaşlı olduğunu yazılmaması koşulu ile açıklamıştır. Ayrıca Mehmet Topuz, geçen yıl takımımızın uçağında bulunduğu sırada da el yazısı ile Beşiktaş'ta oynamak istediğine dair bir kağıdı imzalamış, bunu da tüm basının önünde yapmıştır.

"MEHMET TOPUZ'A İNSANİ BİR YAKLAŞIM SERGİLEDİK"

Diğer taraftan futbolcunun Antalya'da ailesi ile birlikte tatilde olduğu dönemde bazı yöneticilerimizle aynı şehirde tatilde bulunan Başkanımız Yıldırım Demirören, Mehmet Topuz'a bir saatlik mesafesi olan farklı bir otelde kalmıştır. Başkanımız Demirören ve yöneticilerimiz zaman zaman futbolcu ile Antalya'da bir araya gelmişler, Mehmet Topuz'a insani bir yaklaşım sergileyip, değer vermişlerdir. Özgürce tatilini yapmasını söylemişlerdir. Beşiktaş Kulübü, Mehmet Topuz'a insani bir yaklaşım gösterdiği için asla pişman değildir; çünkü Kulübümüz'e yakışan tutum budur.

"F.BAHÇE, MEHMET TOPUZ'A BİR MAL GİBİ BAKMIŞ"

Bu süreçte Beşiktaş Kulübü, tüm etik kurallara bağlı davranmıştır. FIFA kurallarına bağlı olduklarını söyleyenlerin ifadeleri ise gerçek değildir. Çünkü FIFA futbolcunun isteğini birinci planda tutmaktadır. Oysa hem Kayserispor kulübü hem Fenerbahçe kulübü, Mehmet Topuz'a bir eşya, bir mal gibi bakmış ve ne aci ki transferi de bu şekilde gerçekleştirmişlerdir.Maalesef Kayserispor Kulübü, 10 yıl formasını giyen, kaptanlığını yapan futbolcusunun kararına, gönlündeki takıma gitme arzusuna saygı göstermemiştir. Kulübümüz, Kayserispor'un futbolcunun 2009-2010 sezonu için olduğunu söylediği sözleşmesinin tescili açısından geçerliliği bulunmaması nedeniyle bonservis ücreti olmadığı halde, kulübünün rızası ile transferi bitirme yolu izlemiş ve olayı sürece bırakmışken; Kayserispor bir mal gibi kaptanını Fenerbahçe'ye satmıştır. Kulübümüz spor ailesinin organlarının yıpranmaması ve kaos yaşanmaması için konunun üstüne gitmemiş; futbolcuya resmi imzayı attırabilecek bir ortam olmasına rağmen bunu yapmamış, insani ve sportmence bir duruş sergilemiştir.

"F.BAHÇE KÖLELİK MODELİNİ UYGULAMIŞTIR"

Mehmet Topuz'un transferinde “yeni bir model” uyguladığını söyleyen Fenerbahçe Kulübü de yanılmaktadır. Bu transferde uygulanan model, yeni değil, dünyadan yaklaşık 200 yıl önce silinen kölelik modelidir. Fenerbahçe Kulübü, futbolcunun kararına ve gönlündeki takıma saygı göstermiş olsaydı, asıl o zaman saygı duyulacak bir davranış sergilemiş olacaktı.Bu transferle bir ilke imza attıklarını açıklamalarını ise tebessümle karşılıyoruz. Beşiktaş Kulübü, transferlerle değil; başarılarıyla, şampiyonluklarıyla ve rekorlarıyla Türkiye'de ilk'leri gerçekleştirmiş ve adını tarihe bu şekilde yazdırmıştır. Beşiktaş bu yıl da iki kupayı birden kazanarak tarih yazmıştır. Dolayısıyla transfer yaparak ilklere imza atılmayacağını en iyi Fenerbahçe Kulübü'nün ve onun başkanının bilmesi gerekir. Fenerbahçe'ye küfür eden Tümer Metin'i kadrolarına dahil etmeleri, transferi  ve sonrasında yaşananlar da onlar için en çarpıcı son örnektir.

HURMA'YA AĞIR SÖZLER

Bu transfer sürecinde Kayserispor'un genel menajeri sıfatıyla ortalıkta dolaşan ve demeçler veren şahsın, son olarak Fenerbahçe resmi televizyonunda röportaj vermesi, bu röportajın Fenerbahçe resmi internet sitesinde de yayınlanması  tarafımızdan şaşkınlıkla karşılanmıştır. Bu şahsın “ne” olduğunu spor kamuoyu çok yakından bilmektedir.Bu şahsın Fenerbahçe televizyonundaki söylemleri, Türk sporu adına talihsiz, haddini aşan ve kabul edilemez nitelikte, centilmenlik dışı beyanlar olup esasında söz konusu beyanlarda bulunan kişinin Türk Sporu'na, spor ailesine, özellikle de futbol camiasına bakış açısını ve spor yöneticiliği tarzını ortaya koymaktadır.Mehmet Topuz'un anne ve babası Antalya'da yaptıkları basın toplantısında, oğullarının artık sevdikleri takım Beşiktaş'ta olduğunu ve futbol hayatını burada sürdüreceğini, Beşiktaş'ta oynamaması halinde haklarını helal etmeyeceklerini açıklamışlardı. Evlatlarıdır... Bu işten ekmek yiyeceklerdir, onlar da haklarını helal etsinler.

"MEHMET TOPUZ'A HAKKIMIZI HELAL EDİYORUZ"

Biz BJK olarak Mehmet Topuz'a eğer var ise tüm haklarımızı helal ediyoruz...- Kendi ifadesiyle- gönlünde ve kalbinde Beşiktaş var iken, şu anda sırtında başka bir takımın forması olan Mehmet Topuz'a, futbol yaşantısında başarılar diler, Türk Futbolu'na faydalı olmasını dileriz.Bu açıklama ile konuyu kapattığımızı, bu tür tali konularla uğraşmadığımızı, bileğimizin hakkıyla kazandığımız, tüm ülkenin “helal olsun”, “yakıştı”, “tertemiz” diye yorumladığı çifte şampiyonluğumuzun coşkusunu camiamızla ve taraftarımızla birlikte yaşadığımızı kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız,

BEŞİKTAŞ JK

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları