Web Analytics
19 Temmuz İtibarı ile Sigara Stadyumlarda Resmen Yasak
19 Temmuz İtibarı ile Sigara Stadyumlarda Resmen Yasak

1. 19 Temmuz İtibarı ile Sigara Stadyumlarda Resmen Yasak

TBMM'de kabul edilen 4207 sayılı kanun doğrultusunda, 19 Temmuz 2009 tarihinden itibaren stadyumlarda ve spor sahalarında da hayata geçen "tütün ürünlerinin tüketilmesi" yasağının en uygun ve doğru şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen toplantı Swissotel'de yapıldı.

Toplantıya Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Yıldırım ile vakıf üyesi kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

TBMM'de kabul edilen yasa ve genelgeden taviz verilmeden telkinlerle, yapılacak olumlu çalışmalarla spor sahalarında da uygulanacağını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, spor seyircisini broşürlerle, takımların sahaya çıkacağı pankartlarla "dumnasız hava sahası"na geçirme çalışmaları yürüteceklerini söyledi. Toplantının örnek olduğunu söyleyerek katılanlara teşekkür eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da şunları söyledi: " Türkiye yasayı çok iyi biçimde uygulamakta. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'yi örnek ülke olarak inceliyor. Kanunun gereği olarak stadyumlarda da uyulması gerekiyor. Sevinerek görüyorum ki kulüp başkanları ve spor yöneticileri bizimle birlikte aynı hassasiyeti paylaşıyor. Özellikle şeref tribününde maçı seyredenler, teknik direktörler, futbolcular bu konuda örnek teşkil ederlerse herhangi bir sorun yaşanmaz. Televizyonlardaki spor programlarına da bu hassasiyeti göstermeleri ve gerekli uyarıları yapmalarını rica edeceğiz.
 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Yorumlar

https://kayserispor.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!