www.bolgeselamatorlig.com sitesi açılalı çok fazla zaman olmadı ve TFF Bölgesel Amatör Lig 2015-2016 Sezonu ile ilgili hala elimizde net bilgiler bulunmamaktadır. Ben de elimizde tahminler de yürüterek topladığımız bilgileri sorular ile birlikte sitemiz okuyucularıyla paylaşmak istedim. Soru – Cevap olarak sizlerin bize en çok sorduğunuz soruları ve cevaplarımızı paylaşacağım:

SORU 1: Bölgesel Amatör Lig 2015-2016 sezonu ne zaman başlayacak?

Cevap 1: Bölgesel Amatör Lig sezonu gruplar Ağustos 2015’te belirlendikten sonra ortalama olarak Eylül’ün 2. Haftası ve 3.Haftası haftasonunda başlayacaktır. (Tahmin : 12-13 Eylül veya 19-20 Eylül)

Soru 2: Bölgesel Amatör Lig’e bu sene kaç takım katılıyor?

Cevap 2: Bölgesel Amatör Lig’e 20 Temmuz tarihine kadar parayı yatırıp şartları sağlaması kaydıyla toplam 163 takım katılabilir. Bu takımlardan ligden çekilenler ve şartları sağlayamayanlar elendiğinde tam sayı ortaya çıkacaktır.

Soru 3: Bölgesel Amatör Lig 2015-2016 Sezonu Başvuruları Ne zaman Sona Eriyor?

Cevap 3: Bölgesel Amatör Lig 2015-2016 Sezonu başvuruları 20 Temmuz 2015 mesai saatleri bitimiyle sona erecektir.

Soru 4: Bölgesel Amatör Lig’de fikstürümüz belli oldu mu ilk maçımız ne zaman?

Cevap 4: Bölgesel Amatör Lig’de daha katılım süresi dolmadığından bu sorunuza net cevap veremiyoruz. Ancak 15 Ağustos geçtikten sonra fikstür hakkında size net bilgi verebileceğiz.

Soru 5: Bölgesel Amatör Lig’de bu sene yaş kontejyanı olacak mı, olursa kaç kontejyan olacak?

Cevap 5: Bölgesel Amatör Lig yaş kontejyanında eski durumu ligi takip eden herkes biliyor. Bu sene oyuncuda yaşa bakılmaksızın bir serbestliği kimse beklemesin ama geçen seneki gibi de sert bir kontejyan olacağını sanmıyorum. Nasıl 3.Lig’de kontejyan sayısı 10 olduysa Bölgesel Amatör Lig 2015-2016 Sezonu’nda da kontejyan sorunu bir necze çözülecektir.

Soru 6: Bölgesel Amatör Lig’de grubumuz belli mi, grubumuzda hangi takımlar yer alacak?

Cevap 6: Bölgesel Amatör Lig’de 20 Temmuz itibariyle başvurular sona erecek ve başvurular değerlendirilecek. Katılan takımlar geçmiş senelerdeki gibi coğrafi yakınlığa da bakılarak 13-14 takımlı gruplara ayrılacaktır. Grubunuzda yer alacak takımlar geçmişteki gibi etrafınızdaki illerden bu lige katılan takımlar olacaktır.

Soru 7: Bölgesel Amatör Lig’de 18-20 takımlı 6 grup olacak deniyor, bu doğru mu?

Cevap 7: Geçtiğimiz günlerde böyle bir dedikodu bize de ulaştı evet, ama bu dedikodu kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Lige katılan takımlar 14 takımdan 26 hafta giderlerini zor karşılarken bu ligin 36-38 hafta olması başka bir kaosu ortaya çıkarabilir. Kulüpler bu taleplerini TFF’ye ilettiler ve büyük ihtimal bu sistem benimsenmeyecek.

Soru 8: Bu sene 1. olan takımlar direkt mi çıkacak yoksa play-off mu olur?

Cevap 8: Geçtiğimiz yıl 1. olan takımlar direkt çıktı, ondan önceki yıl play-off vardı. TFF her sene başka bir sistem uyguluyor. Art arda aynı sistemle devam etmiyor. Bu sene de beklentimiz play-off olması yönünde. Ama kesin sonucu bekleyip göreceğiz.

Soru 9: Bölgesel Amatör Lig’de 11 grup mu yer alacak 12 mi?

Cevap 9: Bölgesel Amatör Lig’e katılan takım sayısı geçen seneye göre bu sene çok daha fazla. Eğer tüm takımlar bedelleri öderlerse ve şartları sağlarlarsa lig 163 takımla oynanacak. Buna göre de ortalama 14-15 takımlı 11 grup veya eski sistem 13-14 takımlı 12 grup olması muhtemel. Tabiki bu sadece sitemizin tahmini. Gelişmeleri zamanla öğreneceğiz.

Soru 10: www.bolgeselamatorlig.com sitesi nedir, ne için kurulmuştur, ne yapacaktır?

Cevap 10: www.bolgeselamatorlig.com sitesi daha önce bir arada bulunmayan Bölgesel Amatör Lig haberlerini bir araya düzenli şekilde derlemek, maç sonuçlarını puan durumlarını ve fikstürü sizlerle haftalık olarak düzenli olarak paylaşmak, transfer haberlerini sizlere 1.elden ulaştırmak için kurulmuştur. İçimizdeki spor aşkı olduğu sürece de yöneticilerimiz tarafından sitemiz sürdürülmeye devam edecektir. www.bolgeselamatorlig.com resmi bir kuruluş değildir, bu gönül meselesidir. Biz Amatör Futbol’a gönül verdik, buradayız. Sizlerleyiz. SAYGILARIMLA…

Bölgeselamatorligi.com’dan alınmıştır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here